Un oficial rus spune că forțele separatiste din Transnistria pot respinge un atac al Ucrainei și ar beneficia de sprijinul Armatei ruse

Contingentul militar rus din Transnistria este capabil să respingă orice lovitură, iar președintele R. Moldova, Maia Sandu, este conștientă de acest lucru. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru TASS de către prim-vicepreședintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu compatrioții, Viktor Vodolațki, care și-a exprimat convingerea că Ucraina nu va ataca Transnistria.

”Ideea că Zelenski ar putea ataca Transnistria este o prostie a unui om nebun. El nu o va ataca niciodată, nu se va întâmpla acest lucru. Contingentul pe care îl avem acolo va ține piept oricărui atac, dar, desigur, și noi îi vom ajuta. Asta pentru că oamenii noștri sunt acolo, armata noastră rusă, nu o vom părăsi. Sandu știe despre asta și din această cauză nu face astfel de declarații” a spus oficialul rus, citat de portalul Deschide.md.

În ultimele luni s-au produs mai multe provocări în regiunea separatist, printre care un presupus atac asupra clădirii așa zisului Minister al Securității al Transnistriei, explozii la stația de radio de la Maiak sau de la aerodromul militar de lângă Tiraspol.

Ulterior, așa zisul președinte al regiunii separatist, Vadim Krasnoselski, a declarat că au fost găsite indici precum că atacurile ar fi fost organizate de persoane din cadrul serviciilor de securitate ale R. Moldova și Ucrainei.

În replica, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski a declarat că, în cazul în care Transnistria va ataca Ucraina, armata sa va da o lovitură puternică și rapidă.

CITEȘTE ȘI: Ucraina e pregătită să zdrobească forțele ruse din Transnistria și s-a interesat de reacția R. Moldova. Două brigăzi ucrainene sunt în apropiere

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel