Un număr record de avioane militare chineze au traversat linia mediană a strâmtorii Taiwan

În ultimele 24 de ore, 71 de avioane și drone militare chineze au pătruns în Zona de Identificare a Apărării Aeriene (ADIZ) din Taiwan.

Mai mult decât atât, 47 de avioane chineze au traversat zona de apărare aeriană a Taiwanului, ca parte a exercițiilor militare chineze.

Este vorba despre cea mai extinsă pătrundere în zonă de până acum.

Potrivit Ministerului Apărării din Taiwan, 71 de avioane militare ale Chinei au fost implicate în exercițiile militare în apropiere de Taiwan, iar 60 dintre acestea sunt avioane de luptă.

Taiwanul mai spune că 47 dintre aceste aeronave au traversat linia mediană a strâmtorii Taiwan, un tampon neoficial între cele două părți, care se află în zona de apărare, scrie Reuters.

În plus, 7 nave ale marinei chineze au fost detectate în apropiere de Taiwan în noaptea de 26 decembrie.

Beijingul continuă astfel activitățile militare în apropierea insulei, pe care China comunistă o consideră parte a teritoriului său și o amenință cu intervenția militară în cazul unei declarații de independență. Taiwan, care are o politică democratică, s-a confruntat cu o presiune din ce în ce mai mare din partea Chinei în ultimii ani.

După cum notează publicația, Beijingul continuă astfel activitățile militare în apropierea insulei, pe care China comunistă o consideră parte a teritoriului său și o amenință cu intervenția militară în cazul unei declarații de independență. Taiwanul, se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare din partea Chinei în ultimii ani.

În august, China a efectuat manevre militare de amploare în apropierea insulei pentru a-și exprima nemulțumirea față de vizita președintelui Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, la Taipei.

Sâmbătă, China a criticat o nouă lege a apărării a SUA care sporește ajutorul militar al SUA pentru Taiwan.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel