Un nou val de dezertări în Venezuela. Militarii refuză să i se supună lui Maduro

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Alţi 11 militari venezueleni au traversat frontiera spre Columbia în ultimele 24 de ore, au anunţat luni serviciile pentru migraţie columbiene, ridicând la 167 numărul dezertorilor din această ţară.

Cel puţin cinci soldaţi, dintre care unul îmbrăcat în civil, au traversat luni podul internaţional Simon Bolivar, care uneşte Venezuela şi Columbia, au constatat corespondenţi ai agenţiei France Presse aflaţi în oraşul de frontieră Cucucta.

Doi dintre aceştia erau însoţiti de câini dresaţi să depisteze droguri.

"Nu ne mai supunem guvernului nostru", a declarat unul dintre ei în timp ce era însoţit de militari columbieni.

Dintre cei 167 de militari care au dezertat, 157 au intrat prin departamentul Norte de Santander (nord-est), a cărui capitală este Cucuta, iar zece prin Arauca, puţin mai la sud.

"Mulţi dintre ei au venit împreună cu familia de teama represaliilor", a subliniat serviciul pentru migraţii într-un comunicat.

Liderul opoziţiei, Juan Guaido, recunoscut preşedinte interimar al Venezuelei de peste 50 de ţări, a oferit amnistia militarilor care renunţă să servească guvernul lui Nicolas Maduro.

Primele dezertări au avut loc sâmbătă, în momentul în care Juan Guaido anunţa plecarea ajutorului umanitar spre Venezuela.

Camioanele încărcate cu aceste produse de primă necesitate, trimise pentru a acoperi grave penurii, au fost însă nevoite să se întoarcă în faţa blocajului rutier ordonat de puterea lui Maduro şi care a degenerat.

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva sute au fost rănite, în ciocnirile violente de la frontierele cu Columbia şi Brazilia, unde se află depozitată o altă parte a ajutorului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel