Un nou test trecut cu succes de noua rachetă PrSM

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Azi a fost efectuat un nou test cu Precision Strike Missile (PrSM) în cadrul programului US Army Next-Generation Long-Range Missile, transmite Defence Blog.

Lockheed Martin a anunțat că a testat rachete de ultimă generație cu rază lungă de acțiune în poligonul White Sands. Toate obiectivele au fost atinse. Aceasta este a doua testare a acestor rachete în urma zborului inaugural din decembrie 2019.

"Testul de zbor de astăzi a demonstrat în continuare fiabilitatea, precizia și capabilitățile integrate în PrSM", a declarat Glialia Campbell, vicepreședinte al companiei producătoare. "Racheta a funcționat exact așa cum era de așteptat și a lovit cu precizie obiectivul vizat", a mai spus Campbell.

Racheta PrSM a fost trasă din lansatorul de înaltă mobilitate (HIMARS) și a zburat pe o traiectorie de aproximativ 180 de kilometri până la zona vizată, lovind cu precizie și letal ținta.

Obiectivele testului au inclus confirmarea traiectoriei zborului, raza de acțiune și exactitatea de la lansare la explozie, precum și letalitatea foccosului, integrarea pentru tragere a lansatorului HIMARS și performanța generală a rachetelor.

Sistemul de rachetă cu lansare de la suprafață, de ultimă generație, va oferi capacități îmbunătățite pentru atacarea și distrugerea țintelor aflate mult în spatele liniei frontului și va oferi unităților de artilerie o nouă capacitate de sprijin.

Vezi și: US Army investește un miliard de dolari în dezvoltarea Precision Strike Missiles

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel