Un nou lot de ajutor militar american pentru Ucraina

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Statele Unite au predat 20 de vehicule militare noi, tip Humvee, către trupele terestre și forțele speciale ucrainene, precum și 84 de bărci ușoare destinate forțelor navale.

Într-o postare pe Twitter, ambasada SUA la Kiev a precizat: „Nimic nu ar putea opri livrarea a 20 de Humvee către Forțele Terestre din Ucraina și Forțele pentru Operații Speciale, precum și a 84 de bărci pentru Marina ucraineană, ca parte a Inițiativei de Asistență a Securității din Ucraina”.Potrivit Army Inform, pe 12 decembrie, Senatul american a aprobat proiectul de buget al apărării, de peste 740 miliarde de dolari, pentru anul fiscal 2021 care a început la 1 octombrie 2020. În cadrul bugetului, este prevăzut un ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 250 de milioane de dolari.Comentariul autorului: SUA au acordat Ucrainei, între 2014 și 2020, un ajutor de aproape două miliarde de dolari, destinați sprijinirii securității naționale, în contextul războiului din Donbas.Echipamentele destinate Ministerului Apărării au inclus rachete antitanc Javeline, lansatoare de grenade, puști cu lunetă, radare antibaterie pentru detectarea focului artileriei, sisteme de securizare a informațiilor, aparate de vedere pe timp de noapte, mașini blindate Humvee, drone tactice, echipament medical și sprijin de tratament etc.

De asemenea, SUA au contribuit semnificativ la refacerea unor importante obiective de infrastructură, printre care baza forțelor speciale navale ucrainene de la Oceakov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel