Un nou comandant la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale din Mangalia

Eduard Pascu |
Data publicării:

Şeful Statului Major al Forţelor Navale (SMFN), contraamiral Mihai Panait, a participat vineri, la Mangalia, la ceremonia de predare-primire a funcţiei de comandant al Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Navale Viceamiral Constantin Bălescu, cu prilejul trecerii în rezervă a comandorului Petrică Pîrvu, informează Marina Militară.

Conform sursei citate, comandorul Pîrvu a absolvit Institutul de Marină Mircea cel Bătrân, în anul 1984, şi a îndeplinit numeroase funcţii la bordul navelor militare şi în diferite comandamente de unităţi şi mari unităţi ale Forţelor Navale, transmite Agerpres.

'După o carieră de 36 de ani cu numeroase realizări profesionale, comandorul Petrică Pîrvu a predat drapelul de luptă al unităţii comandorului Vasile Săvulescu şi a trecut în revistă formaţia alcătuită din personalul Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Navale. Noul comandant al instituţiei de formare şi dezvoltare profesională a soldaţilor, maiştrilor militari şi a tinerilor ofiţeri de marină, comandorul Vasile Săvulescu, este absolvent al Academiei Navale Mircea cel Bătrân, promoţia 1995, iar de-a lungul carierei a ocupat funcţii executive, de la comandant de navă, la cea de comandant de divizion de nave, precum şi funcţii de conducere în unele structuri logistice şi de instrucţie din Forţele Navale", a arătat sursa citată.

Începând cu data de 1 august, comandorul Vasile Săvulescu va îndeplini şi atribuţiunile de comandant al garnizoanei Mangalia. 

Citește și: Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul Alexandru Mîrșu, trece în rezervă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel