Un nou cadou de ziua lui Putin: Slovacia a livrat Ucrainei încă două tunuri autopropulsate de tip Zuzana 2

Ionel Copcea |
Data publicării:
Transportul sistemelor de tip Zuzana-2 ale Slovaciei către Ucraina
Transportul sistemelor de tip Zuzana-2 ale Slovaciei către Ucraina

Ministrul slovac al apărării, Jaroslav Nagy, a anunțat, pe 09.10.2022, că încă două sisteme de artilerie autopropulsată de tip Zuzana 2 au fost livrate Ucrainei.

Pe rețelele de socializare s-a comentat despre faptul că noul pachet de echipamente militare furnizat Ucrainei reprezintă o modalitate de a sărbători împlinirea a 70 de ani de către inițiatorul războiului, Vladimir Putin.

“Putin a primit câteva cadouri în weekend, așa că ne alăturăm și noi. Și încă o dată urăm Ucrainei toate cele bune și mult succes!”, a scris Nagy însuși pe pagina sa de Facebook. 

2. -imagine fara descriere- (nd_11227400.jpg)

Un contract pentru livrarea a opt obuziere autopropulsate Zuzana 2, cu calibrul de 155 de milimetri, a fost semnat între Slovacia și Ucraina la începutul lunii iunie. În august, Forțele Armate ale Ucrainei au primit primele patru sisteme de artilerie de acest tip, care se află deja în serviciul de luptă pe frontul ucrainean.

Danemarca, Norvegia și Germania au decis ulterior să aducă o contribuție comună la dezvoltarea producției slovace și s-au angajat să furnizeze alte 16 obuziere Zuzana 2 către țara care luptă împotriva ivaziei rusești. În acest scop, au alocat 92 de milioane de euro.

Obuzierele autopropulsate Zuzana 2 sunt produse de societatea Konstrukta Defence din Slovacia și reprezintă o versiune îmbunătățită a obuzierelor Zuzana. Acestea sunt amplasate pe un șasiu pe roți 8x8 și sunt dotate cu un sistem automatizat de încărcare și de conducere a focului. 

Zuzana 2 poate lansa șase proiectile pe minut asupra unor ținte aflate la distanțe de până la 40 de kilometri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel