Un mort şi un rănit la o benzinărie în timpul unei manifestaţii ad-hoc declanșată de penuria de carburant din Venezuela

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un bărbat a fost ucis şi o altă persoană a fost rănită în timpul unei manifestaţii împotriva penuriei de carburant într-un oraş din estul Venezuelei, care a dus la "ciocniri violente" cu armata, au anunţat duminică o organizaţie neguvernamentală şi procurorul general, potrivit AFP.

În vârstă de 47 de ani, Carlos Chaparro a murit în timpul unei manifestaţii la Aragua de Barcelona, un oraş de 39.000 de locuitori, în statul Anzoategui, precizează Observatorul Venezuelean pentru Conflicte Sociale (OVCS) pe contul său de Twitter.

Într-o înregistrare video difuzată pe site-ul ONG-ului, se poate vedea un grup de persoane cu membri ai armatei Gărzii Naţionale Bolivariene (GNB) într-o piaţă unde au fost auzite detunături, apoi un bărbat întins pe jos. Acesta din urmă este apoi ridicat şi dus într-un camion, transmite Agerpres.

Moartea lui Carlos Chaparro a fost confirmată de procurorul general, Tarek William Saab, care a spus că mai este o persoană rănită în timpul "ciocnirilor violente (...) între civili şi membri ai GNB". Şase persoane, între care patru militari, au fost reţinute în urma acestor ciocniri, a adăugat el puţin mai târziu, tot pe contul său de Twitter, precizat că 'presupusul vinovat' de aceste ciocniri este considerat un căpitan.

Conform media locale, cum ar fi El Pitazo, care au citat martori aflaţi la faţa locului, manifestaţia a izbucnit în momentul în care persoane, care aşteptau de 17 ore să poată face plinul, au protestat când au văzut maşini care nu erau la coadă cum primesc undă verde de la armată pentru a ajunge la pompele de alimentare.

Este al doilea deces înregistrat într-o lună în cadrul manifestaţiilor împotriva penuriei de carburant din Venezuela - la 17 iulie, un bărbat de 18 ani a murit din cauza unei răni produse de un glonţ pe o insulă din statul Zulia, în vestul ţării.

De la începutul anului, OVCS a contabilizat peste 4.000 de manifestaţii organizate în ţară pentru a cere majorarea salariilor sau chiar îmbunătăţirea serviciilor publice. Zeci de persoane au fost rănite şi patru persoane au fost ucise în total, incluzând şi decesul de duminică, în timpul acestor manifestaţii în care au fost de asemenea arestate circa 100 de persoane, conform ONG-ului.

Citește și: Lavrov remarcă progrese în domeniul cooperării ruso-venezuelene în domeniul militar și energetic

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel