Un MiG-31 rusesc a interceptat un avion de recunoaștere RC-135 al US Air Force la sud-est de peninsula Kamceatka (Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:
Avion recunoaștere RC-135 US Air Force  Sursa foto: Twitter
Avion recunoaștere RC-135 US Air Force Sursa foto: Twitter

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat azi că un avion de recunoaștere RC-135 al US Air Force a fost interceptat deasupra Oceanului Pacific la sud-est de peninsula Kamceatka.

Potrivit ministerului, sistemele rusești de control a spațiului aerian au detectat o țintă care se îndrepta peste Oceanul Pacific spre granița Rusiei, transmite TASS.

"Un avion de vânătoare MiG-31 a fost alarmat dintr-un aerodrom din regiunea Kamceatka pentru a identifica și escorta avionul. Echipajul l-a identificat ca fiind un avion de recunoaștere RC-135 al US Air Force", se spune în comunicat, adăugând că avionul a fost împiedicat să încalce frontiera rusă.

Ministerul Apărării a declarat că zborul avionului de vânătoare rusesc a fost efectuat în strictă conformitate cu regulile internaționale pentru utilizarea spațiului aerian. Avionul s-a întors în siguranță la aerodrom după ce avionul SUA s-a îndepărtat de frontiera rusă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel