Un MiG-29 polonez ar fi deschis accidental focul asupra unui alt avion. Varșovia confirmă incidentul, dar nu şi cauzele

DefenseRomania Team / 08 iun 2021 / 15:57

Oficiali ai Forțelor Aeriene Poloneze investighează un incident care implică un avion de vânătoare MiG-29 care a deschis accidental focul – din tunul automat de 30 mm – asupra unui alt avion de vânătoare MiG-29. Incidentul ar fi avut loc pe 14 mai în timpul unui exerciţiu militar.

Incidentul a fost raportat pentru prima dată, în cursul zilei de astăzi, de publicaţia poloneză ONET, care a citat mai mulţi oficiali militari polonezi.

Ministerul polonez al Apărării a confirmat că în prezent Comisia de Stat pentru Investigarea Accidentelor Aviatice investighează un incident aviatic în urma căruia fuzelajul unui avion de vânătoare MiG-29 a fost avariat, în timpul unui exercițiu militar de antrenament. Cu toate acestea, Ministerul polonez al Apărării a refuzat să răspundă la întrebări care să clarifice condiţiile în care acest incident s-a petrecut.

Piloţii avionului de luptă nu au fost răniţi, dar aeronava a fost avariată și trebuie reparată.

Generalul polonez Tomasz Drevniak, fost inspector al Forțelor Aeriene, a precizat că nu se cunosc condiţiile în care acest eveniment s-a petrecut, dar a existat cu siguranță o problemă în ceea ce priveşte nivelul de pregătire al piloţilor.


O altă versiune a incidentului


Comandamentul general al Armatei Poloneze a vrut să pună capăt speculaţiilor apărute în mass-media, precizând că a existat un incident aviatic între două avioane MiG-29 ale Forţelor Aeriene Poloneze, dar în niciun moment  acestea nu a deschis focul accidental unul asupra celuilalt.

După aterizarea avioanelor MiG-29, unul dintre tehnicieni a descoperit mici avarii în partea inferioară a fuzelajului, astfel încât Comisia de Stat pentru Investigarea Accidentelor Aviatice a dispus începerea unei investigaţii pentru a determina cauzele care au provocat aceste avarii. Avionul MiG-29 care a suferii avarii este acum pe deplin operațional.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy