Un MiG-29 polonez ar fi deschis accidental focul asupra unui alt avion. Varșovia confirmă incidentul, dar nu şi cauzele

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Avioane MiG-29 poloneze
Avioane MiG-29 poloneze

Oficiali ai Forțelor Aeriene Poloneze investighează un incident care implică un avion de vânătoare MiG-29 care a deschis accidental focul – din tunul automat de 30 mm – asupra unui alt avion de vânătoare MiG-29. Incidentul ar fi avut loc pe 14 mai în timpul unui exerciţiu militar.

Incidentul a fost raportat pentru prima dată, în cursul zilei de astăzi, de publicaţia poloneză ONET, care a citat mai mulţi oficiali militari polonezi.

Ministerul polonez al Apărării a confirmat că în prezent Comisia de Stat pentru Investigarea Accidentelor Aviatice investighează un incident aviatic în urma căruia fuzelajul unui avion de vânătoare MiG-29 a fost avariat, în timpul unui exercițiu militar de antrenament. Cu toate acestea, Ministerul polonez al Apărării a refuzat să răspundă la întrebări care să clarifice condiţiile în care acest incident s-a petrecut.

Piloţii avionului de luptă nu au fost răniţi, dar aeronava a fost avariată și trebuie reparată.

Generalul polonez Tomasz Drevniak, fost inspector al Forțelor Aeriene, a precizat că nu se cunosc condiţiile în care acest eveniment s-a petrecut, dar a existat cu siguranță o problemă în ceea ce priveşte nivelul de pregătire al piloţilor.


O altă versiune a incidentului


Comandamentul general al Armatei Poloneze a vrut să pună capăt speculaţiilor apărute în mass-media, precizând că a existat un incident aviatic între două avioane MiG-29 ale Forţelor Aeriene Poloneze, dar în niciun moment  acestea nu a deschis focul accidental unul asupra celuilalt.

După aterizarea avioanelor MiG-29, unul dintre tehnicieni a descoperit mici avarii în partea inferioară a fuzelajului, astfel încât Comisia de Stat pentru Investigarea Accidentelor Aviatice a dispus începerea unei investigaţii pentru a determina cauzele care au provocat aceste avarii. Avionul MiG-29 care a suferii avarii este acum pe deplin operațional.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel