Un MiG-21 al Forțelor Aeriene croate s-a prăbușit. Incidentul a fost confirmat de Ministerul Apărării

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
MiG-21 / wikipedia, Gojanovic123456789
MiG-21 / wikipedia, Gojanovic123456789

Un MiG s-a prăbușit lângă localitatea croată Slatina. 

Forțele Aeriene al Croației se confruntă cu o problemă similară celei întâmpinate de Armata română - aparatele de zbor de tip MiG-21 fiind aeronave cu probleme tehnice serioase, iar riscul unor accidente aviatice, potențial tragice, este unul ridicat. După 1989, România a pierdut 11 piloți, în cele 26 de accidente în care au fost implicate avioane de tip MiG-21.

Este vorba de un avion MiG-21 cu două locuri, care se afla în timpul unui zbor de antrenament, așa cum a raportat publicația croată 24Sata

Aeronava s-a prăbușit marți, în jurul orei 14:00.

Potrivit unor informații neoficiale, cauza accidentului este o defecțiune la motor. De asemenea, s-a confirmat că unul dintre piloți a reușit să se catapulteze cu succes, în timp ce pentru cel de-al doilea pilot sunt în desfășurare operațiuni de căutare/salvare.

”Până când ancheta nu va arăta ce s-a întâmplat, nu aș specula cu privire la motivele prăbușirii aeronavei - a spus Ivana Franić, purtătoarea de cuvânt a ministerului Apărării.

Ministrul Apărării, Mario Banožić, Șeful Statului Major General al Forțelor Armate și comandantul Forțelor Aeriene Croate vor merge vor merge la locul prăbușirii avionului, anunță media croată.

Un elicopter de poliție este în aer, după cum a raportat Flightradar. În jurul orei 14:40, evenimentul a fost anunțat și de Ministerul Apărării. Deși primele informații au fost că avionul s-a prăbușit în apropiere de Daruvar, Ministerul Apărării transmite că s-a prăbușit în apropiere de Slatina.

Avionul MIG-21 s-a prăbușit în timpul unei activități de antrenament programate într-o zonă împădurită nelocuită din regiunea Virovitica-Podravine.

Ministerul Apărării a anunțat incidentul pe site-ul său oficial:

”O aeronavă MIG-21 a Forțelor Aeriene Croate în timpul unei activități de antrenament programate, marți, 6 decembrie 2022, înainte de ora 14.00, s-a prăbușit în zona de lângă Slatina (din Croația), regiunea Virovitica-Podravine”.

Ministerul Apărării raportează că au fost luate toate măsurile și acțiunile pentru găsirea și salvarea echipajului.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel