Un luptător rus din gruparea paramilitară Wagner a încercat să intre în Republica Moldova

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Luptător rus din Wagner Goup, reținut când intra în Republica Moldova. Foto: Deschide.md
Luptător rus din Wagner Goup, reținut când intra în Republica Moldova. Foto: Deschide.md

Un militar din compania privată militară Wagner din Federația Rusă a încercat să ajungă săptămâna aceasta pe teritoriul Republicii Moldova. 

Acesta a fost depistat la Aeroportul Internațional Chișinău, în fluxul de pasageri. Polițiștii de Frontieră a Republicii Moldova nu au autorizat intrarea cetățeanului, acesta fiind întors pe cale aeriană în statul de pornire, informează portalul Deschide.md.

Precum precizează funcționari de la frontieră, în ultimele șapte zile, refuz de intrare în Republica Moldova au primit, în total, 182 de cetățeni străini, dar și 46 de mijloace de transport.

„Pentru a exclude riscurile de securitate, în contextul stării de urgență în R. Moldova, dar și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate protocoale de securitate, ceea ce presupune suplimentarea controlului trecerii frontierei de stat pentru călători, în special pentru cetățenii străini”, se arată în comunicatul emis de Poliția de Frontieră, potrivit sursei citate.

 

Anchetă jurnalistică de amploare la Chișinău: ”Tabăra de primăvară” a partidului Șor: Moldoveni, pregătiți în Turcia pentru protestele antiguvernamentale de la Chișinău

 

Jurnaliștii de la Deschide.md au arătat într-o amplă anchetă că 80 de tineri din municipiul Chișinău și raioane ale R. Moldova au fost transportați organizat de Partidul ”ȘOR” într-un ”sejur” de trei zile în stațiunea Belek din Turcia.

O parte dintre tineri ar fi fost la instructaj pentru provocarea dezordinilor în masă în timpul protestelor, fiind antrenați să rupă cordoanele polițienești și să arunce fumigene. Alții urmau să se întoarcă R. Moldova cu bani pentru a finanța protestele.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel