Un lider marcant al grupării teroriste Al-Shabab a fost ucis de către forțele Armatei Naționale Somaleze

Cătălin Costea |
Data publicării:

Organizația teroristă Al-Shabaab, afiliată mai cunoscutei Al-Qaeda, a suferit încă o lovitură după ce unul dintre lideri săi marcanți a fost ucis într-o acțiune contrateroristă desfășurată în sudul Somaliei.

Comandantul Al-Shabaab identificat ca Mohamed Abdi Suubiye, cunoscut și ca “Toosow”, a fost ucis duminică în urma unei descinderi a Forțelor Speciale somaleze în localitatea Adan Yabaal.

Generalul Odowaa Yusuf Rageh, comandantul Armatei Naționale Somaleze, a confirmat la postul militar de radio că armata a efectuat duminică o operație planificată în localitățile Adan Yabaal și Daresalam, din sudul Somaliei, unde a provocat victime elementelor teroriste.

"Forțele noastre au ucis un senior al Al-Shabab în operația care a vizat eliminarea militanților", a declarat Odawaa.

Mohamed Abdi Suubiye (Toosow) era responsabil cu coordonarea acțiunilor teroriste în regiunea Middle Shabelle, potrivit generalului Odowaa. Acesta este suspectat că se află în spatele unei serii de atacuri executate împotriva civililor și forțelor de securitate, inclusiv a bazelor militare din partea de sud a țării.

Forțele militare comune (somaleze și internaționale) au intensificat operațiile împotriva extremiștilor Al-Shabab din regiunile centrale și sudice, unde militanții se ascund în zonele rurale, efectuează ambuscade și instalează mine pe principalele căi de comunicație rutieră.

De asemenea, tot duminică, 15 militanți al-Shabaab au fost uciși și alte zeci au fost răniți în urma unor ciocniri grele într-o zonă situată lângă localitatea Dhusamareb din regiunea somaleză Galmudug.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel