Un jihadist român va fi expulzat din Turcia. Un altul, american, blocat între Turcia şi Grecia va fi expulzat în SUA

Eduard Pascu / 14 noi 2019 / 15:21
Jihadist blocat între Turcia și Grecia pe tărâmul nimănui
Jihadist blocat între Turcia și Grecia pe tărâmul nimănui

Blocat de mai multe zile într-o zonă a nimănui dintre Turcia şi Grecia, un cetăţean american suspectat că a luptat în cadrul grupării jihadiste Stat Islamic (SI) va fi în final trimis în SUA, a anunţat joi Ankara, informează AFP, transmite Agerpres. 

"Procedurile necesare pentru expulzarea în SUA a combatantului terorist străin au debutat după ce partea americană s-a angajat să accepte repatrierea lui şi să-i furnizeze un document de călătorie", a precizat Ministerul de Interne turc, citat de agenţia de presă Anadolu.

Individul, identificat de mass-media din Turcia drept un american de origine iordaniană, a fost condus luni la un post de frontieră cu Grecia în provincia Edirne, în nord-vestul Turciei, în vederea expulzării. Însă poliţia greacă i-a interzis accesul pe teritoriul său şi bărbatul s-a pomenit blocat în zona-tampon de la frontieră.

Potrivit mass-media din Turcia, jandarmii turci îi aduc de luni mâncare şi apă potabilă, iar odată cu venirea nopţii îl lasă să doarmă într-un vehicul, înainte de a-l retrimite în zori spre ermetica frontieră a Greciei, notează AFP.

Declaraţia Ministerului de Interne turc a intervenit la o zi după o întrevedere la Washington între preşedinţii turc şi american, Recep Tayyip Erdogan şi Donald Trump.

Turcia a început de luni să expulzeze presupuşi membri ai SI pe care îi deţin.

Potrivit cotidianului Hurriyet, Ankara intenţiona să expulzeze într-o primă etapă 959 de persoane, dintre care aproape 600 de irakieni şi sirieni, dar şi circa 30 de cetăţeni din ţări europene: 17 germani, trei olandezi, doi francezi, doi danezi, doi austrieci, doi bulgari, doi kosovari, un englez, un român şi un albanez.

Vezi și: Turcia a început repatrierea militanţilor Stat Islamic capturaţi

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy