Un jihadist român va fi expulzat din Turcia. Un altul, american, blocat între Turcia şi Grecia va fi expulzat în SUA

Eduard Pascu |
Data publicării:
Jihadist blocat între Turcia și Grecia pe tărâmul nimănui
Jihadist blocat între Turcia și Grecia pe tărâmul nimănui

Blocat de mai multe zile într-o zonă a nimănui dintre Turcia şi Grecia, un cetăţean american suspectat că a luptat în cadrul grupării jihadiste Stat Islamic (SI) va fi în final trimis în SUA, a anunţat joi Ankara, informează AFP, transmite Agerpres. 

"Procedurile necesare pentru expulzarea în SUA a combatantului terorist străin au debutat după ce partea americană s-a angajat să accepte repatrierea lui şi să-i furnizeze un document de călătorie", a precizat Ministerul de Interne turc, citat de agenţia de presă Anadolu.

Individul, identificat de mass-media din Turcia drept un american de origine iordaniană, a fost condus luni la un post de frontieră cu Grecia în provincia Edirne, în nord-vestul Turciei, în vederea expulzării. Însă poliţia greacă i-a interzis accesul pe teritoriul său şi bărbatul s-a pomenit blocat în zona-tampon de la frontieră.

Potrivit mass-media din Turcia, jandarmii turci îi aduc de luni mâncare şi apă potabilă, iar odată cu venirea nopţii îl lasă să doarmă într-un vehicul, înainte de a-l retrimite în zori spre ermetica frontieră a Greciei, notează AFP.

Declaraţia Ministerului de Interne turc a intervenit la o zi după o întrevedere la Washington între preşedinţii turc şi american, Recep Tayyip Erdogan şi Donald Trump.

Turcia a început de luni să expulzeze presupuşi membri ai SI pe care îi deţin.

Potrivit cotidianului Hurriyet, Ankara intenţiona să expulzeze într-o primă etapă 959 de persoane, dintre care aproape 600 de irakieni şi sirieni, dar şi circa 30 de cetăţeni din ţări europene: 17 germani, trei olandezi, doi francezi, doi danezi, doi austrieci, doi bulgari, doi kosovari, un englez, un român şi un albanez.

Vezi și: Turcia a început repatrierea militanţilor Stat Islamic capturaţi

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel