Un imens spital de campanie a fost amenajat de Royal Army în Londra (Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un imens spital de campanie a fost deschis vineri într-un centru de conferinţe din Londra, după ce a fost amenajat în mai puţin de zece zile pentru a face faţă afluxului în creştere de bolnavi de COVID-19, potrivit France Presse.

Construit prin concursul armatei, spitalul din Nightingale, cu o capacitate iniţială de 500 de paturi, ar putea ajunge la 4.000 de paturi, adică echivalentul a zece spitale clasice.

Inaugurat de prinţul Charles prin videoconferinţă şi de ministrul sănătăţii, Matt Hancock, la faţa locului, acesta este primul dintr-o serie de spitale provizorii prevăzute în Regatul Unit, unde COVID-19 a făcut aproape 3.000 de morţi. Ieşit în această săptămână din carantină, după ce fusese el însuşi contaminat, fiul reginei Elisabeta a II-a a calificat acest spital de campanie, de la reşedinţa sa din Scoţia, drept "o lumină strălucitoare în aceste vremuri sumbre", transmite Agerpres.

"Este fără îndoială o realizare pe toate planurile, de la rapiditatea construirii sale în doar nouă zile până la talentul celor care l-au creat", a afirmat moştenitorul coroanei.

Cu un personal prevăzut de 16.000 de cadre medicale, acest spital uriaş, fără echivalent pe teritoriul britanic, încearcă să răspundă accelerării pandemiei, care a contaminat oficial 33.718 persoane, făcând 2.921 de morţi în Regatul Unit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel