Un general rus s-a lăsat dus de val și amenință NATO: Să nu ne oprim în Ucraina. Să-i facem să tremure!

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Tensiunile din jurul Ucrainei sunt reflectate și în declarații care vin atât din partea Federației Ruse, cât și de la Kiev. Un asemenea exemplu e și o declarație a unui general rus care și-ar dori ca Moscova să „nu se oprească în Ucraina” și să facă Occidentul „să tremure”.

Andrei Kartapolov e general rus și membru al Dumei de Stat. Citat de RFI, generalul rus, acum politician, a sugerat, că Moscova nu trebuie să se oprească în Ucraina și că trebuie să facă Occidentul să tremure, lucru pe care Vestul, în opinia acestuia, încearcă să-l facă cu Federația Rusă.

Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni TV. „Dacă tot Occidentul intenționează să ne transforme într-un paria, nu există niciun motiv să ne oprim în Ucraina. Dacă vor să ne facă să tremurăm, atunci să-i facem noi să tremure!”, a spus generalul rus, potrivit sursei menționate care citează publicația Daily Beast.

Amintim că ieri președintele american Joe Biden și cel rus Vladimir Putin au purtat o discuție de aproximativ două ore cu scopul de a aplana tensiunile din jurul Ucrainei.

Biden şi-a reiterat sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi a cerut detensionarea şi revenirea la diplomaţie.

 

Rușii au 100.000 de trupe la granița Ucrainei, dar spun că doar fac exerciții militare

 

Situația a devenit îngrijorătoare după ce Federația Rusă a comasat un număr uriaș de trupe și tehnică militară la granița Ucrainei, stat care se teme că Rusia va săvârși o nouă agresiune militară împotriva ei.

Ministerul Apărării din Ucraina a precizat presei că în acest moment sunt concentrați aproximativ 100.000 de soldați ruși la granița țării în timp ce luni președintele Volodimir Zelenski s-a deplasat pe linia frontului din Donbas. Pe de altă parte Moscova spune că nu e vorba de niciun plan de invazie și denunță „scenarii fataliste” ale Vestului, precizând că trupele efectuează exerciții militare.

Nu putem uita însă că Federația Rusă refuză în continuare să recunoască agresiunea împotriva Ucrainei și sprijinul pe care îl oferă separatiștilor pro-ruși care luptă în Donbas, preferând narativul fals al unui „război civil” în Ucraina.

În pofida numeroaselor dovezi cu privire la sprijinul financiar și militar pe care Rusia îl oferă separatiștilor, Kremlinul neagă orice implicare.

Războiul în estul Ucrainei, soldat cu peste 13.000 de morţi de la declanşarea sa, a început la scurt timp după fuga în Rusia a preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici şi sosirea la putere la Kiev a forţelor pro-occidentale. În tot acest climat, Moscova a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea.

CITEȘTE ȘI: Un atac al Rusiei împotriva Ucrainei ar putea aduce în România mai multe trupe ale SUA și armament american

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel