Un general iranian din cadrul IRGC a fost ucis în Siria

Cătălin Costea |
Data publicării:
Brigazile Al-Quds
Brigazile Al-Quds

Un ofițer de rang înalt al Corpului Gardienilor Revoluției Islamice din Iran (IRGC), Azad Hassan Dahan, a fost eliminat de persoane necunoscute în Siria. Potrivit informațiilor apărute în presa de limbă arabă, generalul a fost ucis pe 13 ianuarie, lângă granița cu Irakul.

Sursele arabe precizează că mașina în care se afla generalul, care comanda Brigada 47 a forțelor Al-Quds din cadrul IRCG, a fost ținta unui atac executat de persoane necunoscute în zona orașului Al-Bukmal. Odată cu generalul iranian și-au pierdut viața și doi asistenții ai acestuia, care se aflau de asemenea în mașină. Atacul a avut loc lângă un punct de control pro-iranian din zona Al-Bukmal.

Potrivit unor surse cu conexiuni în rândul elementelor jihadiste, Azad Hassan Dahan a fost ucis de militanții grupului terorist Stat Islamic.

2. Generalul ... (generalul-azad-hassan-dahan---iran_92287200.jpeg)

Pe de altă parte, există surse care susțin că generalul a murit ca urmare a acțiunilor forțelor speciale israeliene sau americane, care operează sub acoperire în zonă.

În Iran moartea generalului Dahan este pusă pe seama coronavirusului.

Citește și: Regimul Assad susține că Israelul a bombardat zone în Deir-ez-Zor. Zeci de oameni au fost uciși sau răniți

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel