Un F/A-18 Super Hornet decolează folosind un sistem ski-jump (VIDEO)

Imagini spectaculoase surprinse din timpul unei decolări efectuate de o aeronavă F/A-18 Super Hornet, care a utilizat o instalație modulară de tip ski-jump.

Un F/A-18 Super Hornet dezvoltat de Boeing a efectuat cu succes o decolare folosind rampa (ski-jump). Imaginile au fost publicate de Boeing India.

Scopul acestui test e reprezentat de intenția Marinei Indiei de a achiziționa aeronave care să opereze pe portavion. India ar putea achiziționa 60 de aeronave Super Hornet. 

New Delhi intenționează să înlocuiască astfel aeronavele MiG-29K. Noile aeronave ar trebui să intre în serviciul Indiei până în 2032.

 

 

 

India deține două portavioane: INS Vikramaditya și INS Vikrant, din care primul se află în serviciu și operează aeronave MiG-29K, în timp ce al doilea portavion al țării este supus testelor.

Sistemul de decolare ski-jump e folosit de mai multe portavioane, inclusiv în Rusia, China sau Marea Britanie. Popular Mechanics amintește că acest sistem de decolare folosind rampa este mai ieftin, dar are și un dezavantaj: aeronavele transportă mai puțin combustibil și armament, fiind astfel afectată autonomia și eficacitatea avioanelor de luptă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel