Un F/A-18 Super Hornet decolează folosind un sistem ski-jump (VIDEO)

DefenseRomania Team / 23 dec 2020 / 10:20

Imagini spectaculoase surprinse din timpul unei decolări efectuate de o aeronavă F/A-18 Super Hornet, care a utilizat o instalație modulară de tip ski-jump.

Un F/A-18 Super Hornet dezvoltat de Boeing a efectuat cu succes o decolare folosind rampa (ski-jump). Imaginile au fost publicate de Boeing India.

Scopul acestui test e reprezentat de intenția Marinei Indiei de a achiziționa aeronave care să opereze pe portavion. India ar putea achiziționa 60 de aeronave Super Hornet. 

New Delhi intenționează să înlocuiască astfel aeronavele MiG-29K. Noile aeronave ar trebui să intre în serviciul Indiei până în 2032.

 

 

 

India deține două portavioane: INS Vikramaditya și INS Vikrant, din care primul se află în serviciu și operează aeronave MiG-29K, în timp ce al doilea portavion al țării este supus testelor.

Sistemul de decolare ski-jump e folosit de mai multe portavioane, inclusiv în Rusia, China sau Marea Britanie. Popular Mechanics amintește că acest sistem de decolare folosind rampa este mai ieftin, dar are și un dezavantaj: aeronavele transportă mai puțin combustibil și armament, fiind astfel afectată autonomia și eficacitatea avioanelor de luptă.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy