Premieră în SUA: Un F-35 B al U.S. Navy a lansat două bombe ghidate StormBreaker (Video)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Un avion F-35B al U.S. Navy a efectuat cu succes un test de lansare a două bombe ghidate StormBreaker. Testul a fost efectuat împreună cu Raytheon Missiles & Defense - producătorul armei. În timpul testului, prima bombă ghidată de precizie StormBreaker a atins o viteză de 0,9 Mach -  este cea mai rapidă lansare efectuată de un avion F-35, a precizat Raytheon Missiles & Defense într-un comunicat de presă.

SUA încearcă să ofere o mai mare capacitate de luptă pentru avioanele F-35 ale aliaților săi. Au fost lansate două bombe ghidate. Pilotul avionului F-35C a reușit să le lanseze în doar 30 de minute.

Compania Raytheon spune că lansarea cu succes a acestora de pe un avion F-35C a permis bombelor să își îndeplinească misiunile încredințate. F-35B [varianta F-35 a Corpului de Marină al SUA] este următorul care își va testa capacitățile de armament folosind StormBreaker.

Paul Ferraro, președinte al Air Power la Raytheon Missiles & Defense, spune că platformele de generația a cincea permit integrarea StormBreaker, iar testele efectuate dovedesc acest lucru.

StormBreaker a fost deja testat pe o altă platformă - F-15E Strike Eagle. Acest lucru s-a întâmplat la începutul acestui an. În plus față de F-15E Strike Eagle și F-35B Lightning II, SUA intenționează să integreze și să testeze arma pe o altă platformă a sa - F/A-18 Super Hornet.

Bomba StormBreaker de 93 kg este o armă relativ mică, cu o lungime de 1,76 m și un diametru de aproximativ 18 cm. Arma are un focos de 48 kg. Poate lovi ținte fixe la o distanță de până la 110 km și ținte în mișcare până la 72 km. Ca sistem de ghidare, folosește o combinație formată dintr-un radar activ pe unde milimetrice, laser semiactiv,  senzor în infraroșu și sistem GPS-inerțial.

StormBreaker poate fi redirecționată în timpul zborului către o nouă țintă cu ajutorul unei legături de date Link 16.

Dar această capabilitate suplimentară necesită mai multă coordonare și planificare, fiind nevoie de încărcarea de informații criptate în computerul bombei, astfel încât StormBreaker-ul și aeronava să poată comunica între ele.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel