Un F-16 taiwanez, în cea mai modernă versiune Block 70/72 Viper, a dispărut de pe radar. Avionul a fost văzut prăbușindu-se în mare

Taiwanul a pierdut un avion F-16 Fighting Falcon, în cea mai modernă versiune, Block 70/72, așa-zisul F-16 Viper. Aeronava s-a prăbușit la aproximativ 30 de minute de la decolare.

Potrivit Focus Taiwan, un F-16V a dispărut de pe radar în vestul insulei în această după amiază. Forțele Aeriene Taiwaneze au confirmat informația, în acest moment desfășurându-se o amplă operațiune de căutare și salvare.

Tragedia a avut loc la puțin timp după decolare.

Până în momentul de față nu se cunosc foarte multe informații despre prăbușire, dar nici despre soarta pilotului.

Mai mulți martori au declarat presei locale că au văzut aeronava prăbușindu-se în mare.

Știm sigur că avionul a dispărut de pe radar la ora 15:23, ora locală, la aproximativ 30 de minute după ce a decolat de la Baza Aeriană Chiayi din sudul Taiwanului. Acesta participa la o misiune de antrenament de rutină.

Notă DefenseRomania: Vom actualiza materialul pe măsură ce vor apărea noi informații cu privire la prăbușirea aeronavei F-16 Viper în Taiwan

 

F-16, un program esențial pentru Taiwan

 

Amintim că în toamna anului trecut Taiwanul a a anunțat introducerea în serviciu a 64 de avioane de luptă care au fost aduse prin modernizare până la versiunea cea mai avansată F-16V, cu asistenţă din partea Statelor Unite.

Contractul prevede modernizarea a 142 de aeronave și se ridică la 5.2 miliarde de dolari.

Concomitent Taipeiul a semnat în februarie 2019 un acord de cumpărarea a 66 de aparate F-16V din Statele Unite şi aprobat la jumătatea lunii august 2019 de preşedintele american de la vremea respectivă, Donald Trump. Cele 66 de avioane vor costa în total între 7.76 şi 8.08 miliarde de dolari, incluzând pregătirea piloţilor şi rachete.

Amplul program de înzestrare cu F-16 și modernizare a flotei actuale de F-uri face parte din planurile Taiwanului de a se apăra de o posibilă agresiune a Chinei, stat care revendica micuța insulă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel