Un F-16 Falcon 'rusesc' a făcut furori pe Internet

Cătălin Costea / 22 dec 2020 / 15:42

Imaginile unui avion american de luptă F-16C Falcon cu stele rusești pe aripi au devenit virale pe Internet, provocând o adevărată agitație. Numărul de înregistrare de pe coadă arată faptul că aeronava aparține Forțelor Aeriene ale SUA. Cu toate acestea, stelele roșii de pe aripi, precum și culoarea de bază a avionului indică forțele aerospațiale rusești, informează The Eurasian Times.

Escadrila 576 Întreținere aeronave a “pictat” avionul la cererea Escadrilei 64 Agresori de la baza din Nellis, Nevada, care asigură marcarea adversarului în exercițiile de pregătire pentru luptă, potrivit oficialilor forțelor aeriene americane.

O schemă de vopsea „fantomatică” a fost folosită pentru a marca un avion inamic utilizat în antrenarea piloților, în timpul exercițiului Red Flag. Camuflajul, care vrea să facă din F-16 o aeronavă Su-35 rusească, a fost realizat de 12 persoane care au lucrat în trei schimburi timp de 18 ore.

“Schema de vopsea este concepută pentru a imita un avion de vânătoare inamic. Echipajele de luptă din Statele Unite, aliații și țările partenere se pregătesc în mod regulat pentru a contracara amenințările reale, inclusiv avioanele de luptă folosite de inamic”, se precizează în comunicatul emis de Forțele Aeriene ale SUA pe această temă.

Notă: Potrivit rușilor de la Avia.pro poza e de la exercițiul „Red Flag” din 2019, dar a devenit virală recent pe rețelele de socializare.

Comentariul autorului: Escadrila 64 Agresori are în dotare 24 de avioane F-16C Falcon, pe care le vopsește în scheme de camuflaj identice cu cele ale aeronavelor inamice. Scopul principal este antrenarea în condiții cât mai reale a piloților în cadrul exersării tacticilor de luptă aeriană, așa-numitele “dog fight”, care se desfășoară pe timpul exercițiilor regulate cu durata de două săptămâni ‘Red Flag”.

În același scop, SUA mai dețin și Escadrila 64 Agresori, care utilizează F-15C Eagles. Aceasta a fost desființată pe 26 septembrie 2014, din cauza constrângerilor bugetare, dar reactivată ulterior, pe 9 mai 2019.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy