Un F-15 american s-a prăbușit în Marea Nordului

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

O aeronavă F-15C s-a prăbușit în cursul acestei dimineți în Marea Nordului.

Aeronava F-15 s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat de la Baza Aeriană RAF Lakenheath din Suffolk, estul Angliei. Avionul a dispărut de pe radar deasupra Mării Nordului.

Potrivit celor de la BBC, la fața locului au fost trimise de urgență mai multe echipaje de salvare, inclusiv un elicopter. Din păcate pilotul este dat dispărut.

Aparatul, de tipul F-15C Eagle, decolat de la baza aeriană britanică Lakenheath din Suffolk, a căzut în mare în jurul orei locale 09:40 (08:40 GMT).

Incidentul a fost confirmat și de 48th Fighter Wing.

Nu se cunoaște cauza accidentului până în prezent.

Air Force Times precizează totodată că aeronava s-a prăbușit în Marea Nordului, în cursul unui zbor de antrenament de rutină.

Cei de la CBS News subliniază că în urmă cu doar câteva ore îanintea accidentului, pe contul de Twitter al Bazei Aeriene britanice Lakenheath, a fost postată o imagine cu aparete F-15, însoțite de mesajul că acestea urmează să efectueze zboruri în cursul acestei zile.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel