Un expert militar american afirmă că SUA ar trebui să sprijine Turcia cu sisteme Patriot

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un expert american în politică externă a cerut marți SUA să ofere Turciei sprijin cu sisteme Patriot pe fondul escaladării luptelor în Idlib, din Siria, transmite agenția turcă Anadolu.

Michael Doran, membru superior al think tank-ului din Institutul Hudson, a salutat mesajul trimisului special al SUA James Jeffrey de a trimite echipamente militare suplimentare pentru a ajuta Turcia să lupte cu forțele guvernamentale siriene susținute de Rusia.

"Jeffrey are dreptate. Slujba SUA - și a NATO - este de a contrabalansa rușii. Vladimir Putin își susține aliatul său, Assad, cu trupele pe teren", a spus Doran într-un mesaj postat pe Twitter.

"Putem oferi cel puțin sisteme Patriot Turciei?", a întrebat el.

 

Militarii sirieni folosesc ambulanțele pentru a se deplasa

 

 

Doran, care este specialist în Orientul Mijlociu, a distribuit luni un videoclip viral în care se arată soldații regimului Assad care se deplasează într-o ambulanță din nord-vestul Siriei pentru a evita atacurile dronelor turcești. "Soldații lui Assad se deplasează acum în ambulanțe pentru a se camufla față de turci, care au obținut o superioritate totală a aerului în zona Idlib", a menționat el. „Evident, că turcii se abțin de la atacarea ambulanțelor”, a mai spus Doran.

 

 

Sâmbătă, președintele SUA, Donald Trump, a declarat că Washingtonul este în discuții cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, despre o cerere din partea Ankara pentru desfășura sistemul de rachete Patriot pe granița sa de sud. "Vorbim foarte mult cu președintele Erdogan. Vorbim cu el despre această cerere", a declarat Trump reporterilor de la Casa Albă.

În prezent, sistemele Patriot din Spania sunt dislocate în sudul Turciei în provincia Adana.

În ultimele săptămâni, forțele regimului sirian au intensificat atacurile asupra trupelor turce din provincia Idlib. Ankara a lansat duminică Operațiunea Scutul Primăverii, după ce 34 de soldați turci au fost uciși în Idlib, ultima fortăreață a forțelor de opoziție din Siria.

În Siria este un război civil încă de la începutul anului 2011, când regimul Bashar al-Assad s-a prăbușit în urma protestelor pro-democrație.

Vezi și: SUA sunt dispuse să ajute Armata turcă, angajată în lupte cu trupele lui Assad și aliatul rus

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel