Un exercițiu comun al Aviației Strategice și Aviației Operativ-Tactice a fost executat în vestul Federației Ruse

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 09.02.2021, în Regiunea Tver, a fost executat un exercițiu comun cu participarea unor bombardiere strategice Tu-95MS și avioane de vânătoare Su-35S.

“O patrulă de avioane de vânătoare Su-35S aparținând Aviației Operativ-Tactice a Regiunii Militare Vest a decolat de pe aerodromul din Khotilovo, pentru a escorta bombardiere strategice Tu-95MS de la Baza Aeriană - Engels din Regiunea Saratov”, se precizează în comunicatul de presă.

Echipajele avioanelor de vânătoare Su-35S au efectuat figuri complexe de pilotaj în grup, în comun cu bombardierele Tu-95MS, și au simulat ducerea luptei aeriene, după care au revenit pe aerodromul de dislocare permanentă.

Bombardierele de tip Tu-95MS fac parte din componenta aeriană a Forțelor Nucleare Strategice ale Federației Ruse. Acestea sunt destinate pentru distrugerea țintelor aflate în adâncimea dispozitivului adversarului, în teatrele strategice de acțiuni militare.

Comentariul autorului: Bombardierele strategice de tip Tu-95MS aparțin unui regiment de aviație din cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament - Engels (Regiunea Saratov) a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).  

Avioanele de vânătoare Su-35S fac parte din compunerea Regimentului 790 Aviație de Vânătoare - Khotilovo din cadrul Diviziei 105 Aviație Mixtă a Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Vest. Regimentul dispune de o escadrilă formată din 12 avioane de acest tip, care au fost livrate în preioada 2018-2019. În vestul Federației Ruse se mai află încă un regiment de aviație dotat cu avioane de vânătoare Su-35S. Este vorba despre Regimentul 159 Aviație de Vânătoare - Besovets, care dispune de 24 de avioane de acest tip (două escadrile).

Potrivit unor surse rusești, în timpul exercițiului din 09 februarie, avioanele de vânătoare Su-35S au exersat o tehnică nouă de evitare a mijloacelor de apărare antiaeriană ale adversarului. Acestea au evoluat la distanță mică, în spatele bombardierelor strategice Tu-95MS.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel