Un Eurofighter britanic a doborât o dronă în Siria. Premieră pentru aviația britanică în ultimii 40 de ani

Un avion de vânătoare de tip Eurofighter Typhoon al Marii Britanii a doborât o dronă în Siria. Incidentul a avut loc la începutul acestei săptămâni.

Ministerul Apărării de la Londra a confirmat faptul că un Eurofighter britanic a doborât o dronă în Siria. Potrivit publicației The Drive, aceasta este pentru Eurofighter prima angajare reală aer-aer.

Potrivit BBC, de la aceasta este prima oară când aviația militară britanică doboară cu o rachetă aer-aer o țintă inamică, de la războiul Malvinelor încoace.

Londra anunțat că drona doborâtă de aeronava britanică e un UAV de mici dimensiuni.

Incidentul aduce și o altă premieră. The Drive remarcă faptul că e pentru prima oară când sunt folosite rachete aer-aer ASRAAM dezvoltate de gigantul MBDA.

Ministerul Apărării de la Londra a anunțat că drona reprezenta o amenințare și a fost doborâtă pe data de 14 decembrie. 

Marea Britanie se află angajată în Siria ca parte a Coaliției care luptă împotriva ISIS în această țară distrusă de război.

Londra nu a precizat cărui grup aparținea UAV-ul de mici dimensiuni.

Citat de BBC, Ben Wallace, secretarul Apărării al Marii Britanii, a precizat că doborârea dronei de către aeronava britanică Eurofighter a fost o „demonstrație de forță impresionantă a capacităților Royal Air Force de a elimina ținte aeriene ostile”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel