Un elicopter rusesc Mi-8 a intrat fără permisiune în spaţiul aerian al Estoniei

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Elicopterul, un model Mi-8, a intrat fără permisiune în spaţiul aerian al Estoniei în seara zilei de 9 august, au anunţat forţele armate estoniene. Ministerul de Externe de la Tallinn l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în legătură cu acest incident şi i-a prezentat o notă de protest.

''Estonia consideră acesta un incident extrem de grav şi regretabil care este complet inacceptabil'', a menţionat diplomaţia estoniană într-o declaraţie.

În timpul întâlnirii, Ministerul de Externe estonian a ''condamnat ferm agresiunea continuă a Rusiei în Ucraina. De asemenea, am accentuat că Rusia trebuie să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a statelor şi dreptul internaţional'', adaugă declaraţia citată.

Armata estoniană a precizat că aceasta a fost a treia încălcare a spaţiului aerian al Estoniei de către Rusia în acest an, după un total de cinci incidente în 2021. Incidentul s-a produs în zona Koidula, din sud-estul Estoniei, la fel la precedentul caz de acest fel, înregistrat în iunie.

Elicopterul nu avea pornit sistemul de identificare electronică şi nu transmisese un plan de zbor. Pilotul nu a păstrat contactul radio cu controlul traficului aerian în timpul incidentului, care a durat mai puţin de un minut, potrivit raportului armatei estoniene. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel