Un elicopter rusesc de tip Mi-28 s-a prăbușit în nordul Crimeei. Ambii piloți ai aeronavei și-au pierdut viața

Darius Muresan , Ionel Copcea |
Data publicării:
Elicopter de atac Mi-28 al Federației Ruse
Elicopter de atac Mi-28 al Federației Ruse

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 12.05.2023, că un elicopter militar de tip Mi-28 s-a prăbușit în raionul Dzhankoy din Peninsula Crimeea, în timpul executării unui zbor de antrenament. 

“Pe 12 mai 2023, la ora 15:42 (ora Moscovei), un elicopter Mi-28 s-a prăbușit în timp ce efectua un zbor de antrenament în raionul Dzhankoy din Republica Crimeea. Zborul a fost efectuat fără muniție la bord. La sol nu există pagube, dar ambii piloți ai elicopterului și-au pierdut viața”, se arată înt-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

Potrivit precizărilor reprezentanților Ministerul rus al Apărării, analizele preliminare arată că o posibilă cauză a incidentului este reprezentată de o problemă tehnică. La locul accidentului a fost trimisă o comisie a Comandamentului Principal al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse pentru a clarifica toate cauzele și circumstanțele acestuia.

Mi-28N (Produs 294, vânător de noapte, Havoc-B în clasificare NATO) este un elicopter de atac de producție rusească. Acesta a fost dezvoltat în anii 1990 de către proiectanții fabricii de elicoptere M. L. Mil din Moscova (acum parte a holdingului Elicopterele Rusiei). Aparatul de zbor este o versiune a elicopterului de atac sovietic Mi-28, creat în anii 1980, dar care nu a fost pus niciodată în funcțiune.

Comentariul autorului: Foarte probabil, elicopterul de tip Mi-28N aparține Regimentului 39 Elicoptere dislocat pe aerodromul din Dzhankoy. Unitatea face parte din Divizia 27 Aviație Mixtă - Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană - Rostov pe Don a Regiunii Militare Sud. 

Regimentul este structurat în trei escadrile de aviație, dotate cu elicoptere de tip Mi-35M, Ka-52, Mi-28N și Mi-8AMTȘ.

Potrivit surselor publice, în înzestrarea regimentului se aflau cel puțin patru elicoptere de asalt de tip Mi-28N.

Surse din Peninsula Crimeea arată că elicopterul Mi-28N s-a prăbușit în raionul localității Svetloe de lângă Dzhankoy.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel