Un elicopter polonez Mi-24 a încălcat spațiul aerian al Belarusului

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandamentul Forțelor Armate Poloneze a anunțat printr-o postare pe Twitter că o aeronavă a încălcat spațiul aerian al Belarusului, pe 29 aprilie.

"Pe 29 aprilie, în timp ce efectua o misiune de patrulare pe timp de noapte în spațiul aerian al Poloniei, o aeronavă a încălcat frontiera de stat cu Belarus. Incidentul a fost neintenționat, întâmplător și de scurtă durată", se arată într-o postare pe Twitter a Forțelor Armate Poloneze, transmite TASS.

 

Ministerul Apărării din Belarus a declarat că ar fi identificat o a doua incursiune aeriană din Polonia în această lună: un elicopter Mi-24 a pătruns în spațiul aerian din Belarus în zona satelor Kozlovichi și Terebun. Încălcarea spațiului aerian a durat aproximativ un minut.

În legătură cu incidentul, atașatul militar al Poloniei a fost convocat la Ministerul Apărării din Belarus. Diplomatului militar polonez i s-a transmis și că, în ceea ce privește încălcarea anterioară a spațiului aerian, nu au fost încă generate rezultatele anchetei privind încălcarea frontierei de stat a Belarusului care a avut loc pe 12 aprilie anul acesta.

Ministerul Apărării din Belarus a declarat atunci că o aeronavă neidentificată a încălcat frontiera de stat și ulterior s-a întors în spațiul aerian polonez. Ministerul polonez al Apărării a negat acuzațiile, spunând că avioanele militare nu au efectuat niciun zbor în apropiere de granița dintre Polonia și Belarus în seara de 12 aprilie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel