Un elicopter polonez Mi-24 a încălcat spațiul aerian al Belarusului

Eduard Pascu / 30 apr 2021 / 18:46

Comandamentul Forțelor Armate Poloneze a anunțat printr-o postare pe Twitter că o aeronavă a încălcat spațiul aerian al Belarusului, pe 29 aprilie.

"Pe 29 aprilie, în timp ce efectua o misiune de patrulare pe timp de noapte în spațiul aerian al Poloniei, o aeronavă a încălcat frontiera de stat cu Belarus. Incidentul a fost neintenționat, întâmplător și de scurtă durată", se arată într-o postare pe Twitter a Forțelor Armate Poloneze, transmite TASS.

 

Ministerul Apărării din Belarus a declarat că ar fi identificat o a doua incursiune aeriană din Polonia în această lună: un elicopter Mi-24 a pătruns în spațiul aerian din Belarus în zona satelor Kozlovichi și Terebun. Încălcarea spațiului aerian a durat aproximativ un minut.

În legătură cu incidentul, atașatul militar al Poloniei a fost convocat la Ministerul Apărării din Belarus. Diplomatului militar polonez i s-a transmis și că, în ceea ce privește încălcarea anterioară a spațiului aerian, nu au fost încă generate rezultatele anchetei privind încălcarea frontierei de stat a Belarusului care a avut loc pe 12 aprilie anul acesta.

Ministerul Apărării din Belarus a declarat atunci că o aeronavă neidentificată a încălcat frontiera de stat și ulterior s-a întors în spațiul aerian polonez. Ministerul polonez al Apărării a negat acuzațiile, spunând că avioanele militare nu au efectuat niciun zbor în apropiere de granița dintre Polonia și Belarus în seara de 12 aprilie.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy