Un elicopter militar olandez s-a prăbuşit în Marea Caraibilor

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un elicopter militar olandez s-a prăbuşit în Marea Caraibilor, în apropierea insulei Aruba, două dintre cele patru persoane aflate la bord decedând, a anunţat luni Ministerul Apărării olandez, citat de Reuters.

Şeful Forţelor armatei olandeze, Rob Bauer, a afirmat că deocamdată nu este clară cauza prăbuşirii elicopterului, care s-a produs duminică la 12,5 kilometri de coastele insulei olandeze, la încheierea unui zbor de patrulare.

În acest incident şi-au pierdut viaţa pilotul elicopterului, Christine Martens (34 de ani), şi coordonatorul tactic Erwin Warnies (33 de ani). Ceilalţi doi membri ai echipajului nu au suferit răni grave, a adăugat Bauer.

În aşteptarea finalizării anchetei, toate elicopterele olandeze NH90 vor fi ţinute la sol, până la noi dispoziţii.

Până în prezent nu există o poziţie oficială din partea NHIndustries, producător de elicoptere cu baza în Aix-en-Provence (Franţa).

Premierul olandez Mark Rutte s-a declarat şocat de vestea privind această tragedie şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel