Un elicopter AH-1Z Viper a efectuat primul zbor cu noul sistem Link-16

Elicopter  AH-1Z
Elicopter AH-1Z

United States Marine Corps (USMC, Infanteria marină a SUA) a demonstrat cu succes în testarea în zbor conexiunea bilaterală dintre elicopterul AH-1Z Viper și o stație terestră cu ajutorul componentelor hardware și software noi ale sistemului Link-16.

Testul a fost asigurat de Bell Textron Inc., o companie ce face parte din Textron Inc. (NYSE: TXT), producător al AH-1Z Viper, și Northrop Grumman Corporation (NYSE: NOC), care a dezvoltat sistemul Link-16.

Sistemul Link-16 face parte dintr-un plan definit de îmbunătățiri prevăzute și concepute pentru a asigura menținerea vârfului tehnologic și capabilitatea de luptă ale platformei H-1 pe toată durata de viață a acesteia.

„Bell este încântată că poate ajuta comunitatea H-1 din cadrul USMC cu furnizarea acestei capabilități” a declarat Mike Deslatte, vicepreședintele Bell H-1 și director al programului, potrivit unui comunicat al companiei, emis către DefenseRomania. „Capacitatea de a participa în câmpul de luptă modern și conectat face aeronava mai letală și mai bine echipată pentru susținerea infanteriei marine la sol.”

Sistemul Link-16 îi permite elicopterului AH-1Z - spre deosebire de orice alt elicopter din lume, cu capabilitatea antiaeriană și AIM-9 Sidewinder complet integrată - să obțină și să transmită rapid informații de la senzorii acestuia la alte sisteme de armament, prin intermediul arhitecturii digitale integrate a acestuia.

 

AH-1Z Viper, primul zbor cu sistemul Link-16

 

Potrivit sursei citate, acest lucru are loc prin intermediul pachetului Link-16 de la Northrop Grumman, care include un nou sistem de cartografiere digitală pentru deplasare, o arhitectură nouă de securitate, precum și sistemul Link-16 și sistemele de transmitere a datelor Advanced Networking Wideband Waveform (ANW2).

„Sistemul Linkn-16 de la Northrop Grumman va ajuta infanteria marină SUA, atât în prezent, dar și în viitor, prin intermediul tehnologiei de importanță critică pentru facilitarea coordonării, colaborării și interoperabilității. Prin asigurarea afișării și integrării datelor sistemului Link-16 cu sistemul H-1, piloții elicopterului AH-1Z au o percepție mai mare asupra situațiilor întâmpinate și o capacitate de supraviețuire îmbunătățită”, a declarat James Conroy, vicepreședinte navigare, țintire și capacitate de supraviețuire, la Northrop Grumman. „Această etapă cheie pune în lumină și interesul nostru asupra inovării de tip „Speed to Fleet”, datorită timpului fără precedent dintre demonstrarea conceptului și primul zbor. Prin utilizarea practicilor de dezvoltare agile, de generație viitoare, flexibilitatea și adaptabilitatea reprezintă singurele moduri de inovare și de menținere a ritmului de schimbare în funcție de nevoile misiunilor.”

Prin colaborarea dintre programul H-1 pentru elicoptere ușoare/de atac al USMC (PMA-276), Bell și Northrop Grumman, echipa a folosit la maximum cele mai bune practici comerciale ale metodologiilor de Agile Dezvoltare. Această strategie a furnizat o soluție „sub sticlă” de la cerințele conceptuale până la testarea proiectării pe vehicul în 12 luni.

Grupul de integrare tehnologică de la Northrop Grumman a proiectat și integrat rapid un pachet de misiune pentru sistemul Link-16, inclusiv o soluție digitală modernă de cartografiere pentru platforma H-1, în timp ce echipa programului H-1 de la Bell a furnizat toate analizele și modificările necesare vehiculului pentru încorporarea echipamentului de misiune în toate sistemele integrate existente ale elicopterului AH-1Z. Împreună, echipele redefinesc implementarea rapidă a soluțiilor integrate în platformele deja implementate, în vederea îmbunătățirii capabilității forței armate, mai precizează comunicatul companiei.

„H-1 are zeci de ani de experiență pe câmpul de luptă, a evoluat pentru a lupta în nenumărate medii”, a declarat Col. Vasilios Pappas, manager de program PMA-276. „Integrarea sistemului Link-16 se armonizează cu abilitatea acestei platforme de a se adapta la amenințările în continuă schimbare și de a îndeplini nevoile forțelor armate din prezent și viitor”.

USMC a planificat teste în zbor pentru elicopterul AH-1Z pe timpul verii, care vor fi urmate de testarea în zbor a sistemului Link-16 pe elicopterul UH-1Y Venom. Departamentul preconizează integrarea inițială a sistemului Link-16 în flota de elicoptere AH-1Z în 2022, au mai transmis cei de la Bell.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel