Un distrugător american doboară câteva rachete în Marea Roşie, "posibil" îndreptate spre Israel. Trupele americane au fost atacate în Irak și Siria

USS Arleigh Burke, sursă foto: US Navy
USS Arleigh Burke, sursă foto: US Navy

Un distrugător american "operând în nordul Mării Roşii" a doborât joi trei rachete sol-sol şi mai multe drone "care se îndreptau potenţial spre ţinte din Israel" şi lansate de rebelii houthi din Yemen, a anunţat Pentagonul, relatează AFP și Agerpres.

De asemenea, trupele americane au fost atacate în mod repetat în Irak și Siria în ultimele zile, au declarat oficiali americani joi, în timp ce Washingtonul este în alertă sporită pentru activitatea grupurilor susținute de Iran, tensiunile regionale crescând în timpul războiului Israelului cu Hamas.

Distrugătorul american a doborât joi trei rachete sol-sol şi mai multe drone lansate de rebelii houthi din Yemen (susținuți de Iran). Se părea că proiectilele se îndreptau potențial în direcția Israelului, arată și Reuters.

"Din ceea ce ştim", nu s-au înregistrat răniţi printre marinarii de pe USS Carney sau printre civilii de pe uscat, a precizat Departamentul american al Apărării într-o conferinţă de presă.

Rebelii houthi, susţinuţi de Iran, au preluat controlul asupra capitalei yemenite, Sanaa, în 2014, declanşând un război împotriva forţelor guvernamentale care a făcut sute de mii de morţi şi milioane de strămutaţi, scufundând ţara într-una dintre cele mai grave crize umanitare din lume.

Interceptarea acestor drone şi rachete intervine într-un context de temeri crescute din partea Washingtonului de implicare directă a Teheranului în conflictul dintre Israel şi Hamasul palestinian, care a făcut deja câteva mii de morţi.

 

Trupele americane au fost atacate în mod repetat în Irak și Siria


În Irak, atacurile cu drone împotriva forţelor americane şi coaliţiei internaţionale din această ţară au fost "dejucate" miercuri, iar dispozitivele "doborâte", înregistrându-se răniţi uşor, au informat autorităţile militare americane. Facţiunile armate irakiene apropiate Iranului au ameninţat în ultimele zile că vor ataca interesele americane în Irak din cauza sprijinului Washingtonului pentru Israel.

Asistăm la o creștere a atacurilor asupra forțelor americane de când a izbucnit conflictul din Israel pe 7 octombrie, când militanții palestinieni din Hamas au atacat sudul Israelului. Miercuri, o dronă a lovit forțele americane în Siria, rezultând răni ușoare, în timp ce o alta a fost doborâtă.

La începutul acestei săptămâni, forțele americane au dejucat mai multe drone care vizează trupele din Irak. Joi, drone și rachete au vizat baza aeriană Ain al-Asad, care găzduiește forțe americane și alte forțe internaționale în vestul Irakului, iar în interiorul bazei s-au auzit mai multe explozii.

Rachetele au lovit o altă bază militară care găzduiește forțele americane în apropierea aeroportului internațional din Bagdad, a declarat joi poliția irakiană, fără a oferi alte detalii.

În timpul unei alarme false la baza aeriană Al-Asad din Irak, un antreprenor civil a murit în urma unui stop cardiac.

Președintele Joe Biden a trimis forță navală impresionantă în Orientul Mijlociu în ultimele două săptămâni, inclusiv două portavioane, alte nave de război și aproximativ 2.000 de pușcași marini.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat sâmbătă că Statele Unite trimit al doilea portavion în estul Mării Mediterane, pentru "a descuraja acţiunile ostile împotriva Israelului sau orice efort care vizează extinderea acestui război".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel