Un deputat rus vrea să declare război României și cere ca toate avioanele de recunoaștere ale NATO să fie doborâte în Marea Neagră

Darius Muresan |
Data publicării:
P-3 Orion
P-3 Orion

Deputatul Dumei de Stat din partea regiunii Crimeea, Mihail Şeremet, a cerut ca avioanele de recunoaştere ale NATO şi dronele strategice din Marea Neagră să fie declarate ţinte legitimă de distrugere pentru coordonarea atacurilor ucrainene asupra Crimeei, transmite Radio România RADOR, care citează agenţia rusă RIA Novosti.

Potrivit afirmaţiilor deputatului rus, după sau în timpul zborurilor aeronavelor NATO deasupra Mării Negre, se întâmplă "lucruri ciudate": atacuri cu drone şi rachete asupra Crimeii.

Şeremet a ajuns la concluzia că dronele de recunoaştere ale NATO coordonează Forţele Armate Ucrainene, participând astfel la atacuri.

"Prin urmare, cred că toate avioanele militare de recunoaştere şi dronele strategice ale ţărilor NATO din Marea Neagră ar trebui declarate ţinte legitime, trebuie distruse sau trebuie forţate să aterizeze", a declarat deputatul rus.

 

Paroxismul atinge culmi nebănuite. Deputatul rus vrea să declare război României

 

Mihail Şeremet a propus, de asemenea, recunoaşterea ţărilor de la Marea Neagră care oferă spaţiul său aerian dronelor NATO drept parte la conflictul din Ucraina. 

De subliniat că România e principalul stat aliat prin care forțele aliate ale NATO desfășoară misiunile în Marea Neagră.

Amintim că pe 22 septembrie, armata ucraineană a lansat un atac cu rachete asupra comandamentului Flotei Mării Negre din Sevastopol.

Guvernatorul oraşului, Mihail Razvozhaev, a fost primul care a raportat incidentul. Potrivit informaţiilor Ministerului rus al Apărării, un militar rus este dispărut. Şeful Crimeii, Serghei Aksionov, a subliniat că mai multe rachete de croazieră au fost respinse deasupra peninsulei.

Analistul militar Igor Korotcenko a declarat că în timpul unui atac cu rachete asupra comandamentului Flotei Mării Negre din Sevastopol, o aeronavă americană de recunoaştere monitoriza funcţionarea sistemelor ruseşti de apărare antiaeriană. În perioada acţiunilor active aceasta s-a aflat în zona de patrulare din România.

Amintim că, înainte de aceasta, Şeremet, cunoscut pentru pozițiile sale radicale, a declarat că autorităţile Marii Britanii, echipând Ucraina cu rachete cu rază lungă de acţiune, provoacă declanşarea unui război nuclear.

CITEȘTE ȘI: Trebuie privit adânc în istorie pentru a înțelegea amploarea loviturii încasată de Rusia: E prima oară după 1904 când rușii pierd în război un comandant de Flotă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel