Un candidat la prezidențiale vrea ca Polonia să renunțe la achiziționarea F-35

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
F-35 Polonia, sursă foto: Ministerul Apărării din Polonia
F-35 Polonia, sursă foto: Ministerul Apărării din Polonia

Europarlamentarul Robert Biedron, candidat la alegerile prezidențiale din Polonia, a solicitat ca Varșovia să renunțe la achiziționarea aeronavelor F-35.

Potrivit publicației poloneze Rzeczpospolita, Robert Biedron, candidatul prezidențial al stângii poloneze, a făcut afirmațiile cu privire la renunțarea achiziționării avioanelor F-35, în cadrul unei dezbateri care a avut loc la un post de televiziune din Polonia.

Politicianul spune că în acordurile Poloniei nu există nicio clauză cu privire la transferul de tehnologie iar în condițiile epidemiei de COVID-19 achiziția aeronavelor F-35 nu are rost.

Biedron a precizat că din fondurile programului F-35, Polonia ar fi putut investi în sistemul medical. Nu e prima oară când Biedron solicită renunțarea la achiziționarea aeronavelor F-35 și redistribuirea fondurilor către cauze sociale. Candidatul stângii și-a argumentat decizia precizând că, „după COVID-19 vom intra în cea mai mare criză economică de după cel de-al Doilea Război Mondial”.

Amintim că, așa cum anunța DefenseRomania la finalul lunii ianuarie, Polonia a semnat un contract în valoare de 4,6 miliarde de dolari pentru 32 de avioane de luptă Lockheed Martin F-35 Lightning II.

Primele 4 avioane F-35, din totalul celor 32 comandate de Varşovia, ar putea fi livrate începând cu anul 2024.

Robert Bidron, în vârstă de 44 de ani, este candidatul principalelor formațiuni de stânga din Polonia, la alegerile prezidențiale. Potrivit ultimelor sondaje, actualul președinte Andrzej Duda, aliat al partidului PiS al premierului Mateusz Morawiecki, este marele favorit al scrutinului.

Alegerile prezidențiale din Polonia ar fi trebuit să aibă loc în această duminică, dar ele au fost amânate din cauza epidemiei de noul coronavirus, potrivit unui anunț comun făcut ieri de către liderul partidului aflat la putere Lege şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, şi aliatul său Jaroslaw Gowin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel