Un C-27J Spartan al ROAF a transportat în Germania doi pacienți răniți grav după explozia de la Petromidia

Tudor Curtifan / 05 iul 2021 / 12:23

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat luni, 5 iulie, o misiune umanitară în Germania, pe ruta Otopeni – Offenbach – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a doi pacienți care au suferit arsuri în explozia de la Rafinăria Petromidia.

Potrivit unui anunț al MApN către DefenseRomania, echipa medicală care a monitorizat pacienții pe timpul zborului a fost formată din specialiști din cadrul UPU-SMURD București și Ministerului Apărării Naționale.

Misiunea a fost aprobată de ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian astăzi, în jurul orei 11.00.

Amintim că o explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group. Incendiul a avut loc la instalaţia de hidrofinare petrol motorină.

În urma exploziei o persoană a decedat, alte patru fiind rănite, două dintre ele în stare deosebit de gravă, cu arsuri pe aproape jumătate din suprafața corpului.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy