Un C-27J Spartan al ROAF a transportat în Germania doi pacienți răniți grav după explozia de la Petromidia

Tudor Curtifan |
Data publicării:

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat luni, 5 iulie, o misiune umanitară în Germania, pe ruta Otopeni – Offenbach – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a doi pacienți care au suferit arsuri în explozia de la Rafinăria Petromidia.

Potrivit unui anunț al MApN către DefenseRomania, echipa medicală care a monitorizat pacienții pe timpul zborului a fost formată din specialiști din cadrul UPU-SMURD București și Ministerului Apărării Naționale.

Misiunea a fost aprobată de ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian astăzi, în jurul orei 11.00.

Amintim că o explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group. Incendiul a avut loc la instalaţia de hidrofinare petrol motorină.

În urma exploziei o persoană a decedat, alte patru fiind rănite, două dintre ele în stare deosebit de gravă, cu arsuri pe aproape jumătate din suprafața corpului.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel