Un C-27J Spartan al Forțelor Aeriene Române duce în Italia cadre medicale române

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române efectuează un zbor pe ruta București - Timișoara -Milano, pentru a transporta o echipă formată din medici și asistenți medicali români în Italia.

Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, va acționa la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19, informează MApN, într-un comunicat emis către DefenseRomania.

Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu patru medici și asistenți medicali la bord. La Timişoara, unde aeronava va face escală, se vor îmbarca încă 10 membri ai echipei medicale, care este însoțită de un ofițer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, mai precizează sursa citată.

 

România își arată solidaritatea 

 

Președintele Klaus Iohannis declarase în cursul zilei de ieri, după ședința pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban și membri ai Executivului, că țara noastră va trimite 11 cadre medicale în Italia în contextul epidemiei de COVID-19.

„Am avut o discuție legată de felul în care România își arată solidaritatea față de alții și pot să vă spun că am decis împreună ca România să trimită o echipă de medici și asistenți medicali în Italia. Ei vor merge acolo, în zona Milano, vor pleca cel târziu mâine – o echipă formată din 11 medici și șase asistenți medicali”, a transmis președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj video la finalul ședinței de ieri de la Palatul Cotroceni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel