Un C-27 Spartan al ROAF a efectuat un zbor umanitar din Polonia spre România pentru a aduce doi pacienți ucraineni

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat miercuri o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni - Rzeszow-Jasionka (Polonia) - Otopeni, informează MApN.

Potrivit unui comunicat al MApN, doi pacienţi ucraineni, în vârstă de 29 şi 41 de ani, au fost preluaţi de pe Aeroportul Internaţional Rzeszow-Jasionka şi aduşi la Bucureşti unde vor fi internaţi pentru tratamente de recuperare medicală la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" şi, respectiv, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila".

Echipa medicală care a monitorizat pacienţii pe timpul zborului a fost formată din specialişti de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi de la Baza 90 Transport Aerian, iar transportul pacienţilor către unităţile spitaliceşti s-a realizat cu ambulanţe SMURD.

Aeronava a aterizat în Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 17,15.

Solicitarea de transport aerian a fost făcută de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în urma cererii formulate de Ambasada Ucrainei în România, în baza Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, prin intermediul platformei Early Warning and Response System (EWRS) - mecanism creat de Comisia Europeană pentru facilitarea transferului de pacienţi din Ucraina către ţările membre. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel