Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie

Ionel Copcea |
Data publicării:

Potrivit topwar.ru, un bombardier strategic american de tip B-52H Stratofortress cu un motor avariat a efectuat o aterizare de urgență la Baza Aeriană Fairford din Gloucestershire (Anglia).

După cum a informat presa locală, incidentul s-a produs joi, 03 decembrie, în timpul îndeplinirii unei misiuni în zona Mării Mediterane. La ora 15.00 (ora 18.00 la Moscova), avionul american a emis un semnal de urgență, după ce unul din cele opt motoare ale aeronavei a luat foc.

Bombardierul B-52 al Forțelor Aeriene ale SUA s-a îndreptat spre Marea Britanie, după care a s-a învârtit în aer timp de aproximativ două ore, deasupra zonelor Gloucestershire și Worcestershire, pentru a consuma combustibilul de la bord. La ora locală 17.15, avionul a aterizat la Baza Aeriană Fairford, care este locația avioanelor B-52 de pe teritoriul european.

2. -imagine fara descriere- (harta_b_52_anglia_63579400.jpeg)

Un incident similar cu un bombardier strategic american de tip B-52 a avut loc la Baza Aeriană Fairford și în luna septembrie anul acesta. Aeronava, care decolase din baza aeriană a fost nevoită să-și întrerupă misiunea și să revină pe aerodrom din cauza unei urgențe la bord.

Baza Aeriană Fairford aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii este întrebuințată de Statele Unite ca loc de dislocare pentru bombardierele sale din Europa. Din această bază au decolat bombardierele B-52 care au bombardat Iugoslavia și Irakul.

Comentariul autorului: Incidentul a fost confirmat și de sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter. Potrivit acestora, în Marea Mediterană s-au aflat trei bombardiere americane de tip B-52H.

Aeronava care a aterizat de urgență în Marea Britanie a avut numărul de înregistrare 69-009 și indicativul radio CAKE11.

Misiunea bombardierelor americane a fost sprijinită de două avioane-cisternă de tip KC-135R, care au asigurat realimentarea în aer a acestora, în nordul Mării Tireniene. Avioanele cisternă au avut numerele de înregistrare 63-7999 și 59-1523 și indicativele radio QID866 și QID687.

De asemenea, în zonă s-a aflat și un avion de cercetare radioelectronică de tip Boeing RC-135W aparținând Forțelor Aeriene americane. Aeronava a avut numărul de înregistrare 62-4125 și indicativul radio OLIVE55.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel