Un bombardier american B-1B va participa la manevre comune cu Sudul, în timp ce Coreea de Nord lasează noi rachete balistice

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombardier strategic de tip B-1B Lancer, sursă foto: U.S. Air Force
Bombardier strategic de tip B-1B Lancer, sursă foto: U.S. Air Force

Un bombardier american B-1B va participa sâmbătă la exerciţiile aeriene în curs de desfăşurare în Coreea de Sud, efectuate în comun de Seul şi Washington, a declarat un oficial al Ministerului sud-coreean al Apărării, relatează Agerpres, care citează AFP.

"B-1B este programat să participe la antrenamentul de după-amiază", a precizat oficialul, fără a oferi mai multe detalii despre această demonstraţie de forţă după o campanie de lansare de rachete de către Coreea de Nord.

Conform unor surse de la Seul, Coreea de Nord a lansat miercuri peste 20 de rachete către apele internaţionale. Una dintre arme ar putea fi o rachetă cu capacitate nucleară şi rază de acţiune de câteva mii de kilometri, au indicat surse sud-coreene.

Coreea de Sud a ridicat vineri de la sol peste 80 de avioane de luptă, ca măsură de precauţie după ce a detectat exerciţii aeriene cu peste 180 de aeronave în Coreea de Nord.

 

Coreea de Nord a lansat alte patru rachete balistice

 

 

Tot azi, Coreea de Nord a lansat patru rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în direcţia Mării Galbene, a anunţat armata sud-coreeană.

Rachetele au zburat circa 130 de kilometri la o altitudine de aproximativ 20 de kilometri cu o viteză maximă de 5 Mach.

Potrivit Yonhap şi AFP, armata sud-coreeană a detectat lansarea ''de la Donglim, în provincia Pyongan de Nord, către marea occidentală, între orele locale 11:32 şi 11:59 (02:32 GMT şi 02:59 GMT), astăzi, sâmbătă'', a anunţat Statul Major interarme sud-coreean, într-un comunicat.

Cele patru lansări de rachete ale Coreei de Nord au loc în ultima zi a exerciţiilor militare comune organizate de Coreea de Sud şi de SUA.

Phenianul a lansat o serie de rachete în această săptămână, inclusiv - posibil fără succes - o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), atrăgându-şi condamnări de la Washington, Seul şi Tokyo, aminteşte Reuters. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel