Un bombardier strategic B-1B Lance, zbor demonstrativ în spaţiul aerian al Poloniei (Video)

S.I. Catalin / 13 mai 2020 / 16:21

Un bombardier strategic B-1B Lance al Forțelor aeriene ale Statelor Unite a efectuat un zbor demonstrativ, în dimineața zilei de 11 mai 2020, în spaţiul aerian al Poloniei, chiar pe deasupra capitaliei Varșovia, fiind însoţit de două aeronave ale Forţelor Aeriene Poloneze – un MiG-29 Fulcrum și un F-16 Block 52+.

Conform informațiilor oficiale, prezentate de Ministerul polonez al Apărării şi citate de publicaţia The Aviationist, bombardierul strategic american a intrat în spațiul aerian polonez la 7:25 AM.

Ministerul polonez al Apărării a pus la dispoziţia curioşilor câte câteva materiale video, susținând că zborul efectuat de bombardierul B-1B Lance a avut loc ca parte a misiunii Bomber Task Force (BTF).

Bomber Task Force este o inițiativă a Forțelor aeriene ale Statelor Unite şi presupune desfăşurarea în mod regulat, în Europa, a unor bombardiere strategice pentru a se instrui alături de partenerii și aliații SUA și pentru a evalua pregătirea operațională comună.

Misiunile Bomber Task Force au loc pentru că piloții să se familiarizeze cu virajele aeriene – creşterea nivelului de interoperabilitate – în cadrul operațiunilor în diferite zone de responsabilitate și în diferite areale geografice, pentru a spori și oferi pregătirea necesară pentru a răspunde oricărei eventuale crize sau provocări de pe glob.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy