Un B-2 Spirit, cel mai scump bombardier al US Air Force, puternic avariat în timpul unei aterizări de urgenţă (Foto)

S.I. Catalin |
Data publicării:

La începutul aceste săptămâni, pe mai multe site-uri şi publicaţii de specialitate din domeniul militar au apărut informaţii, dar şi câteva imagini din satelit, potrivit cărora un bombardier B-2 Spirit al US Air Force a fost puternic avariat în timpul unei aterizări de urgenţă, în Baza Aeriană Whiteman, din Missouri.

Analiştii publicaţiei The War Zone au relatat în exclusivitate că, pe 14 septembrie 2021, unul dintre cele 20 de bombardiere stealth B-2 Spirit existente în serviciul US Air Force a fost implicat într-un accident aviatic.

Incidentul a avut loc după ce bombardierul stealth B-2 Spirit a funcționat defectuos în timpul unui zbor de antrenament, moment în care în care s-a dispus efectuarea unei aterizări de urgență la Baza Aeriană Whiteman din Missouri - în jurul orei 12:40, ora locală a SUA. 

Potrivit sursei citate, bombardierul stealth B-2 Spirit a fost avariat în timpul aterizării de urgenţă, deoarece, după cum se poate observa şi în imaginile ataşate, a ieşit de pe pistă.

Incidentul a fost confirmat de Forţele Aeriene SUA, dar fără a se comunica gravitatea să şi dacă bombardierul stealth B-2 Spirit a suferit avarii semnificative.

Publicaţia Military.com a raportat, de asemenea, că Forțele Aeriene SUA au refuzat să descrie gravitatea incidentului şi să ofere detalii despre natura avariilor bombardierului B-2 Spirit.

Publicaţia The War Zone precizează că în prezent există doar 20 de bombardiere stealth B-2 Spirit, dintr-un total de 21 câte au fost produse vreodată. În 2008, cel de-al 21-lea bombardier stealth B-2 Spirit s-a prăbuşit în Guam, la scurt timp după decolare. Doi an mai târziu un alt B-2 Spirit  a fost grav avariat din cauza unui incendiu, dar ulterior a fost repus în funcțiune după reparații ample și foarte costisitoare. 

Se știe că bombardierele stealth B-2 Spirit sunt foarte greu de întreţinu, costurile cu mentenanţa fiind foarte mari - acestea sunt cele mai scumpe avioane ale US Air Force, aproximativ de 2 miliarde dolari este costul unei aeronave.

B-2 Spirit a zburat pentru prima dată în 1989 și a intrat oficial în serviciul US Air Force în 1997, iar prima operaţiune militară a fost în războiul din Kosovo din 1999. A fost folosit și în Irak și Afganistan.

A fost extraordinar de scump de dezvoltat și produs - fiecare dintre cele 21 de bombardiere Spirit costă peste 2 miliarde de dolari. Fiecare oră de zbor costă în jur de 135.000 de dolari. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel