Un avion rusesc Su-34 a fost incendiat de un grup sabotori care activează pe teritoriul Federației Ruse (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Serviciul de informații al Apărării (GUR) din Ucraina postează o înregistrare video cu un avion rusesc Su-34 care a fost incendiat de un grup de sabotori.
Serviciul de informații al Apărării (GUR) din Ucraina postează o înregistrare video cu un avion rusesc Su-34 care a fost incendiat de un grup de sabotori.

Serviciul de informații al Apărării (GUR) din Ucraina a anunțat oficial că un avion rusesc de luptă Su-34, care valorează peste 50 de milioane de dolari, a fost incendiat pe aerodromul Shagol din orașul rus Cheliabinsk, în noaptea de 4 ianuarie 2024. Agenția de informații ucraineană a precizat că avionul de luptă aparținea Escadrilei 21 de Aviație Mixtă din cadrul Forțelor Aerospațiale Ruse.

În noaptea de 4 ianuarie, un grup de sabotorii a incendiat un avion de vânătoare-bombardament rusesc Su-34 pe aerodromul Shagol din Cheliabinsk, potrivit GUR.

Înregistrarea video arată cum o persoană necunoscută aprinde un foc în interiorul uneia dintre prizele de aer ale aeronavei. Spre finalul videoclipului, flăcările din interiorul aeronavei au început să se intensifice.

O sursă din cadrul serviciilor de securitate ucrainene a declarat pentru Ukrainska Pravda că Serviciul de informații al Apărării (GUR) a fost responsabile pentru operațiunea specială desfăşurată în regiunea rusă Cheliabinsk, în noaptea de 3 spre 4 ianuarie.

Imaginile video fac dificilă evaluarea posibilelor daune aduse aeronavei, dar dacă focul a atins-o temperatură ridicată ar fi putut deforma fuzelajul.

Anterior, Forţele Armate Ucrainene au anunţat doborârea mai multor avioane rusești Su-34. La 22 decembrie, Forțele Aeriene Ucrainene au raportat că au doborât nu mai puțin de trei bombardiere rusești Su-34 care zburau în spaţiul aerian al regiunii Herson. Ulterior, ruşii au început să se plângă de faptul că avioanele ar fi fost doborâte cu ajutorul sistemului Patriot atunci când zburau pentru a bombarda orașe și sate ucrainene.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Iuri Ignat, a declarat că doborârea acestor avioane arată că rușii nu învață din propriile greșeli, trimițându-și piloții la moarte sigură. În special, comandamentul militar rus își trimite piloții cât mai departe posibil în spatele liniei frontului.

În plus, comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, Mikola Oleshchuk, a afirmat că militarii ucraineni au doborât un alt bombardier rusesc Su-34 în seara zilei de 24 decembrie. Acest lucru s-a întâmplat în apropiere de Mariupol.

Aceasta nu este prima operațiune de sabotaj care vizează aerodromurile militare rusești. În septembrie 2023, mai multe grupuri de sabotorii au aruncat în aer avioane și un elicopter de luptă în regiunea Moscovei.

Persoane neidentificate au plantat explozibili în avioanele An-148 și Il-20 și într-un elicopter Mi-28N, care anterior fuseseră implicate activ în doborârea dronelor de atac deasupra regiunii Moscovei.

În noiembrie 2022, o acţiune de sabotaj similară a fost efectuată la baza aeriană militară Veretie din regiunea rusă Pskov. Persoane necunoscute au intrat pe aerodrom și au aruncat în aer două elicoptere de atac rusești Ka-52. Explozia a provocat daune semnificative altor două elicoptere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel