Un avion rusesc Su-27 a interceptat aeronave US Air Force peste Marea Neagră

Eduard Pascu / 07 aug 2020 / 22:11

Un avion de vânătoare Sukhoi Su-27 a interceptat un avion de recunoaștere al US Airforce RC-135 și o aeronavă P-8A Poseidon a US Navy care zburau peste Marea Neagră, a informat vineri Centrul Național de Control al Apărării din Rusia.

La 7 august, sistemele de control ale spațiului aerian rus au detectat două ținte aeriene peste apele neutre ale Mării Negre. Acestea se apropiau de granița de stat a Rusiei. Un luptător Su-27 din forțele de alertă cu reacție rapidă din Districtul Militar Sud a decolat pentru a intercepta țintele, a spus Centrul.

"Avionul s-a apropiat la o distanță sigură și le-a identificat ca fiind un avion de recunoaștere strategică al US Air Force și un avion de patrulare maritimă P-8A Poseidon al US Navy", a spus acesta. Nu a fost încălcată frontiera de stat de către avioanele americane, a subliniat Centrul Național de Control al Apărării. 

Aceasta este a optulea incident din ultimele 16 zile. Incidentele anterioare au avut loc în 23, 24, 27, 30 și 31 iulie, 4 și 5 august, transmite TASS.

Citește și: Ministerul rus al Apărării susţine că un avion Su-27 a interceptat două avioane de recunoaştere americane deasupra Mării Negre

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy