Un avion rusesc Su-25 s-a prăbușit în regiunea rusă Belgorod, după o misiune efectuată în Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Su-25, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Su-25, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Un avion de luptă rusesc SU-25 s-a prăbușit joi în regiunea Belgorod din Rusia, în apropiere de granița cu Ucraina, iar pilotul a fost ucis, a anunțat ministerul rus al Apărării.

Un avion de luptă rusesc de tipul Su-25 s-a prăbuşit joi în regiunea rusă Belgorod, în apropiere de frontiera cu Ucraina, în timp ce revenea la bază după îndeplinirea unei misiuni de luptă în Ucraina. Pilotul, despre care agenţiile ruse anunţaseră că a reuşit să se catapulteze, a decedat, informează Reuters şi EFE.

Citând serviciile de urgenţă, agenţia de presă RIA Novosti a transmis iniţial că pilotul ar fi în viaţă, reuşind să se catapulteze, însă nu se ştia nimic despre starea sa.

'După ce a îndeplinit o misiune de luptă, în timpul întoarcerii sale pe aerodromul din regiunea Belgorod, un avion Su-25 al Forţelor aerospaţiale ruse s-a prăbuşit. Pilotul a murit', a indicat armata rusă într-un comunicat.

Într-o postare pe aplicaţia de mesagerie Telegram, guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat că echipele de salvare şi de anchetă s-au deplasat la locul căderii aparatului, în apropiere de localitatea Valuiki, şi că motivul accidentului este în curs de stabilire.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, 'avionul a căzut într -o zonă deschisă, fără să provoace daune infrastructurii civile'. Agenţia de presă TASS a transmis că aparatul s-a izbit de pământ şi a luat foc.

'Conform datelor preliminare, cauza accidentului a fost o defecţiune tehnică', a indicat armata rusă.

Regiunea Belgorod, care se învecinează cu regiunea ucraineană Harkov, a fost atacată în mod repetat de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, în urmă cu un an.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel