Un avion rusesc de vânătoare de tip MiG-31 s-a prăbușit în Regiunea Leningrad din vestul Rusiei

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 08.04.2022, un avion de vânătoare-interceptare de tip MiG-31 s-a prăbușit în Regiunea Leningrad.

,,Pe 08 aprilie, în Regiunea Leningrad, un avion de vânătoare-interceptare de tip MiG-31 s-a prăbușit în timpul executării unui zbor planificat de instrucție și antrenament. Echipajul aeronavei a reușit să se catapulteze”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția Interfax.

Potrivit precizărilor militarilor ruși, trei elicoptere de tip Mi-8 din cadrul Serviciului de căutare și salvare au fost trimise la locul incidentului. Echipajele acestora au constatat că avionul s-a prăbușit într-o zonă nelocuită, fără să producă pagube la sol.

,,După cum arată informațiile primare, se pare că motivul prăbușirii avionului ar putea fi reprezentat de o problemă tehnică”, au menționat reprezentanții Statului major al Regiunii Militare Vest.

MiG-31 (Foxhound în clasificare NATO) este un avion de vânătoare-interceptare cu două locuri.

În prezent, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse sunt dotate cu versiunea modernizată a acestuia, MiG-31BM. De asemenea, versiunea MiG-31K a devenit prima platformă purtătoare de rachete hipersonice cu bazare aeriană Kinzhal.

Avionul MiG-31 a fost dezvoltat în anii 1970, devenind primul avion de luptă sovietic de generația a patra. Aeronava era destinată pentru întrebuințarea în cadrul sistemului de apărare antiaeriană al CSI. Aceasta este capabilă să distrugă simultan șase ținte și să escorteze până la 10 mijloace aeriene.

Comentariul autorului: Probabil, avionul MiG-31 aparținea Regimentului 790 Aviație de Vânătoare - Khotilovo (Regiunea Tver) din cadrul Diviziei 103 Aviație Mixtă - Voronezh a Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană - Sankt Petersburg.

În compunerea regimentului se află patru escadrile de aviație de vântătoare dotate cu avioane de tip MiG-31 și Su-27. Escadrilele de MiG-31 includ cinci aeronave MiG-31D3 și 19 MiG-31BM.

La sfârșitul lunii ianuarie 2022, tot în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Vest, a mai fost avariat un avion de tip MiG-31. Aeronava a derapat și a ieșit de pe pistă în timpul decolării de pe un aerodrom din Regiunea Novgorod. Se pare că a fost vorba despre un avion MiG-31K, purtător de rachete hipersonice Kinzhal. Acesta nu avea armament la bord, iar membrii echipajului au supraviețuit incidentului.

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel