Un avion rusesc a bombardat obiective din provincia siriană Idlib, încălcând acordul de încetare a focului

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Coaliția islamică Al-Sham a Armatei Naționale Siriene a fost vizată în vestul provinciei Idlib de un bombardament aerian efectuat de un avion rusesc.

Update:

Bilanţul morţilor unor atacuri aeriene ruse lansate luni asupra unei tabere de antrenament militar aparţinând rebelilor sprijiniţi de Turcia în nord-vestul Siriei a urcat la 78, potrivit unui ONG de monitorizare, citat luni de dpa.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) cu sediul în Marea Britanie a declarat că tabăra era condusă de Faylaq al-Sham, o alianţă de grupări rebele islamiste sunite aliniate Turciei, transmite Agerpres.

Potrivit OSDO, alţi 100 au fost răniţi. Numărul morţilor probabil va creşte întrucât majoritatea răniţilor sunt în stare gravă.

Știrea inițială:

Mai multe persoane ar fi fost ucise, luni, într-un atac aerian rusesc asupra unor obiective ale Al-Sham, formată din grupări islamiste sunite rebele și coordonată de Armata Națională Siriană, în provincia Idlib, potrivit surselor opoziției. Aceștia au declarat agenției Anadolu că un avion de vânătoare rusesc a încălcat acordul de încetare a focului și a bombardat satul Al-Duwailah, situat în vestul provinciei. În urma bombardamentului mai multe persoane au fost ucise iar altele rănite.

În mai 2017, Turcia, Rusia și Iranul au anunțat că au ajuns la un acord pentru stabilirea unei zone de încetare a focului în Idlib, cu ocazia discuțiilor de la Astana privind Siria.

În ciuda acordurilor ulterioare care au fost încheiate pentru încetarea focului în Idlib, cel mai recent fiind din ianuarie anul trecut, forțele regimului sirian și aliații lor au continuat atacurile asupra regiunii.

Din ianuarie 2019, bombardamentele au ucis peste 1.800 de civili și au strămutat peste 1,94 milioane de persoane care au fugit în zone relativ calme sau în Turcia.

Pe 5 martie, președintele turc Recep Tayyip Erdogan și președintele rus Vladimir Putin au anunțat că au ajuns la un acord pentru încetarea focului la Idlib, care a intrat în vigoare a doua zi.

Citește și: Rusia a declanșat operații de amploare în provincia Idlib din nordul Siriei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel