Coreea de Sud a tras focuri de avertisment după ce un avion rus a intrat în spaţiul sau aerian

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion militar rus a încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud, ceea ce a determinat forţele aeriene sud-coreene să tragă mai multe focuri de avertisment, a anunţat marţi Ministerul Apărării de la Seul, transmit agenţiile de presă Yonhap şi dpa.

Armata sud-coreeană a tras două focuri de avertisment în direcția unei aeronave militare ruse care a intrat marți în spațiul aerian al Coreei de Sud, a anunțat Ministerul Apărării sud-coreean.

Avionul rus a intrat în spaţiul aerian sud-coreean în apropierea insulei Dokdo, din vecinătatea coastei de est a Coreei de Sud.

Avionul a părăsit zona de identificare a apărării aeriene sud-coreene (KADIZ) în jurul orei locale 09:15 (00:15 GMT), după ce a zburat aproximativ trei minute în spaţiul aerian al Coreei de Sud. Ulterior, în jurul orei locale 09:33 (00:33 GMT), acelaşi avion rus a intrat din nou în spaţiul sud-coreean, unde a zburat aproximativ patru minute.

Pe de altă parte, două avioane militare chineze au intrat în zona de identificare aeriană sud-coreean marţi, a anunţat ministerul într-un comunicat, relatează Reuters. Seulul a anunţat că va depune note de protest faţă de aceste încălcări pe lângă Rusia şi China.

Este pentru prima dată când un avion militar rus violează spaţiul aerian sud-coreean, deşi Rusia a încălcat ocazional zona de identificare KADIZ. La 20 iunie, două avioane militare ruse au intrat în KADIZ, zburând în această zonă timp de 30 de minute.

Zona de identificare este o zonă declarată de un stat pentru identificarea şi localizarea timpurii a unor avioane străine care se apropie de spaţiul aerian teritorial, scopul fiind de a preveni infiltrarea aparatelor de zbor străine şi ciocnirile accidentale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel