Un avion militar de transport Il-76 s-a prăbușit în vestul Rusiei (Video)

Cătălin Costea |
Data publicării:

Cel puțin 4 persoane au decedat după ce un avion militar de transport Il-76 “Candid” s-a prăbușit lângă un aeroport din Ryazan.

Presa rusă a informat, pe 24 iunie, că aeronava Il-76 a Forțelor Aerocosmice Ruse a luat foc și a fost nevoită să aterizeze de urgență “pe un câmp din apropierea orașului Ryazan” din vestul Rusiei.

Pe traseul de la Belgorod la Orenburg, avionul a aterizat pe aerodromul Dyagilev pentru realimentare cu combustibil, iar la aproximativ un minut după decolare motorul acestuia aluat foc.

Aeronava avea la bord 9 persoane, patru dintre acestea fiind declarate decedate, iar cinci grav rănite, potrivit agenției ruse de stat TASS.

În media socială, unde au apărut deja imagini cu aeronava în flăcări îndreptându-se ca un proiectil imens spre zona urbană, se atrage atenția asupra faptului că este al cincilea avion rusesc căzut în ultimele șase zile, iar situația ar putea continua, fiind strâns legată lipsa componentelor necesare asigurării unei mentenanțe optime a mijloacelor aeriene, ca urmare a sancțiunilor interna’ionale impuse Rusiei.

Ministerul rus al Apărării nu a oferit detalii despre incident, limitându-se la a preciza, conform Interfax, că avionul a suferit o defecțiune a motorului în timpul unui zbor de antrenament. De asemenea, ministerul nu a oferit detalii privind decesele înregistrate.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel