Un avion MiG-31 s-a prăbușit în Kazahstan (Video)

S.I. Catalin / 17 apr 2020 / 12:01
Sursa Foto: The Drive
Sursa Foto: The Drive

Un avion MiG-31, aparţinând Forțelor Aeriene din Kazahstan, s-a prăbușit în cursul zilei de joi, în apropierea aeroportului din Karagandá, în sud-estul țării, a informat Ministerul Apărării de la Astana, menţionând că piloții au reușit să se catapulteze.

,,Accidentul a avut loc la sud de aerodromul din Karaganda. După decolare, unul dintre motoare a luat foc. După ce au primit ordinul de a se catapulta, piloții au direcționat aeronava către un câmp, asigurându-se că viaţa altor persoane nu este pusă în pericolo’’, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării din Kazahstan.

Mikoian-Gurevici MiG-31 (cod NATO: Foxhound) este un interceptor supersonic conceput pentru a înlocui modelul MiG-25 „Foxbat".

MiG-31 a fost proiectat pentru a înfrunta bombardiere strategice supersonice americane care zboară la altitudine joasă (B-1B de exemplu), mig-31 are capacităţi de luptă destul de bune la altitudine joasă şi un radar performant.

Echipat cu un sistem de afişaj HUD (Head-Up-Display), avionul mig-31 – numit şi Foxhound – este mai vechi şi mai greu manevrabil decât mig-29 şi Su-27, dar este totuşi un bun interceptor, cu o viteză maximă de Mach 2,83 şi o rază de manevrare de 1.450 km.

După încheierea Războiului Rece și prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991, MiG-31 este în prezent operat de Forţele Aeriene Ruse și Forţele Aeriene din Kazahstan. Deşi producţia avioanelor MIG-31 a fost suspendată la începutul anilor 1990, interceptorul Foxhound, este îmbunătăţit pentru a-i extinde durata de viaţă până în 2028 sau 2030, până când i se va găsi un înlocuitor.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy