Un avion MiG-31 s-a prăbușit în Kazahstan (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa Foto: The Drive
Sursa Foto: The Drive

Un avion MiG-31, aparţinând Forțelor Aeriene din Kazahstan, s-a prăbușit în cursul zilei de joi, în apropierea aeroportului din Karagandá, în sud-estul țării, a informat Ministerul Apărării de la Astana, menţionând că piloții au reușit să se catapulteze.

,,Accidentul a avut loc la sud de aerodromul din Karaganda. După decolare, unul dintre motoare a luat foc. După ce au primit ordinul de a se catapulta, piloții au direcționat aeronava către un câmp, asigurându-se că viaţa altor persoane nu este pusă în pericolo’’, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării din Kazahstan.

Mikoian-Gurevici MiG-31 (cod NATO: Foxhound) este un interceptor supersonic conceput pentru a înlocui modelul MiG-25 „Foxbat".

MiG-31 a fost proiectat pentru a înfrunta bombardiere strategice supersonice americane care zboară la altitudine joasă (B-1B de exemplu), mig-31 are capacităţi de luptă destul de bune la altitudine joasă şi un radar performant.

Echipat cu un sistem de afişaj HUD (Head-Up-Display), avionul mig-31 – numit şi Foxhound – este mai vechi şi mai greu manevrabil decât mig-29 şi Su-27, dar este totuşi un bun interceptor, cu o viteză maximă de Mach 2,83 şi o rază de manevrare de 1.450 km.

După încheierea Războiului Rece și prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991, MiG-31 este în prezent operat de Forţele Aeriene Ruse și Forţele Aeriene din Kazahstan. Deşi producţia avioanelor MIG-31 a fost suspendată la începutul anilor 1990, interceptorul Foxhound, este îmbunătăţit pentru a-i extinde durata de viaţă până în 2028 sau 2030, până când i se va găsi un înlocuitor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel