Un avion MiG-21 al Forțelor Aeriene Indiene s-a prăbușit

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
MiG-21, India
MiG-21, India

Un avion MiG-21 al Forțelor Aeriene Indiene s-a prăbușit în această dimineață. Pilotul a murit.

"Un avion MiG-21 Bison al Forțelor Aeriene Indiene (IAF) a fost implicat într-un accident în această dimineață, în timp ce decola de la o bază aeriană din centrul Indiei într-o misiune de antrenament de luptă", au anunțat Forțele Aeriene Indiene, transmite agenția Anadolu.

Pilotul aflat la comanda avionului, căpitanul A.Gupta și-a pierdut viața, mai anunță sursa citată. A fost deschisă o anchetă pentru a afla cauza incidentului.

Au existat o serie de incidente care au implicat avioanele MiG-21 în ultimii ani. În ianuarie, un avion MiG-21 s-a prăbușit în localitatea  Rajasthan. Pilotul a reușit să se catapulteze atunci.

În noiembrie anul trecut, un pilot MiG-21 al Forțelor Navale a fost dat dispărut după ce avionul său s-a prăbușit în Marea Arabiei. Trupul său a fost recuperat după o săptămână.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel