Un avion francez Rafale a testat capacitatea sistemelor antiaeriene cipriote

S.I. Catalin |
Data publicării:

Avioanele de vânătoare franceze Rafale au pus la încercare capacitățile sistemelor antiaeriene ale armatei cipriote, în timpul unui exercițiu militar comun, precizează Ekathimerini.

O aeronavă de luptă Dassault Rafale a zburat în spaţiul aeriană cipriot, decolând de la bordul portavionului francez Charles de Gaulle, nava amiral a Marinei Franceze și a preluat rolul de atac pentru a testa eficienţa sistemelor antiaeriene al armatei cipriote.

Charles de Gaulle a fost staționat la o distanță de 240 de metri de zona în care se desfășura exercițiul. Au fost activate sisteme antiaeriene, care au localizat cu succes aeronaval Rafale care avea rolul de a simula un atacat.

Exprimându-și satisfacția față de performanțele armatei cipriote în urma finalizării exercițiului militar comun cu Franța, ministrul cipriot al Apărării, Savvas Angelides, a precizat că vor urma mai multe astfel de exerciții.

,,Astăzi [exercițiul militar comun] este un bun exemplu al cooperării noastre cu Franța la nivel militar și sunt cu adevărat încântat că personalul Gărzii Naționale are posibilitatea de a primi o astfel de pregătire la nivel înalt", a spus el.

„Când vă aflați la centrul de control, unde puteți vedea cum cooperează, coordonează și evaluează situația, înțelegeți că suntem la un nivel foarte ridicat'', a precizat ministrul.

Pe viitor sunt planificate mai multe exerciții militare cu Franța, care ar fi exerciţii aeriene, de apărare antiaeriană, dar şi exerciţii navale la care vor participa fregatele franceze care însoțesc portavionul Charles de Gaulle.

Marți, ministrul francez al Apărării, Florence Parley, urmează să organizeze întâlniri cu omologul sau cipriot Angelides și președintele Nicos Anastasiades din Cipru.

Angelides a spus că vizita ministrului armatelor Franței va oferi oportunitatea de a discuta despre provocările de securitate din regiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel